Редица популярни личности - от инвеститора-легенда Уорън Бъфет до холивудския

...
Редица популярни личности - от инвеститора-легенда Уорън Бъфет до холивудския
Коментари Харесай

Мултимилионер: Проклинате децата си, ако лишавате живота им от риск

Редица известни персони - от инвеститора-легенда Уорън Бъфет до холивудския артист Даниел Крейг, са заявявали, че не възнамеряват да завещаят големите си благосъстояния на децата си.

Кeвин О‘Лиъри, ръководител на борсово търгувания фонд O’Shares и арбитър в предаването по CNBC Money Court, изпитва сходна злост към наследството.

Всъщност, О‘Лиъри не възнамерява да остави никакво завещание на своите деца, споделя той пред CNBC. Той е употребявал благосъстоянието си, с цел да сътвори концерн, с който да се грижи за фамилията си, само че единствено до избран стадий.

Когато стартира да печели огромни суми пари, О‘Лиъри се съветва с специалисти и основава концерн, който да устоя всяко дете в фамилията от раждането му до последния ден в колежа, само че не и по-късно.
Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Kevin O'Leary (@kevinolearytv)

Мултимилионерът споделя, че е избрал да постъпи по този метод, тъй като не желал да “прокълне” децата си, като им отнеме потребността да се трудят интензивно и да реализират лични професионални триумфи.

“Няма безвъзмезден обяд, това просто е неправилно,” споделя О‘Лиъри. “Вие проклинате детето, когато лишавате от риск неговия живот. Това обаче не значи, че не може да му помагате. Ако моят наследник в миналото има дете, оня концерн ще се погрижи за това дете от раждането му до последния ден в колежа.”

О‘Лиър споделя, че научава цената на усърдната работа от своята майка, която му споделя, че стопира да го поддържа финансово, откакто се дипломира от университет.

“Майка ми мразеше нещата да се поставят по право. Тя смяташе, че в случай че човек направи по този начин, че децата му да не се нага да работят, те не биха работили,” споделя О'Лиъри.

“И считам, че е права. Много хора през днешния ден са осведомени с образци на богати, капризни деца, които не се интересуват от това да създадат кариера и нямат причина да го вършат, тъй като животът им е изцяло лишен от риск.”
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР