Редица имоти в Германия - собственост на руски олигарх, засегнат

...
Редица имоти в Германия - собственост на руски олигарх, засегнат
Коментари Харесай

Германските сили на реда обискираха имоти на руски олигарх, близък до Путин

Редица парцели в Германия - благосъстоятелност на съветски олигарх, обиден от европейските наказания, бяха обискирани през днешния ден, заяви прокуратурата в Мюнхен. Според немския седмичник " Шпигел " става дума за Алишер Усманов , доближен на съветския президент Владимир Путин , съобщи Франс прес.

Около 250 сътрудници на федералната полицейска работа и данъчната полиция са взели участие в тези интервенции в разнообразни райони, в това число Бавария, Баден-Вюртемберг, Шлезвиг-Холщайн и Хамбург, посочи прокуратурата.

Разследващите обискираха общо 24 парцела на олигарха и още четирима души, уточни " Шпигел ", разкрил аферата.

Усманов, живял през последните години основно в Бавария, съгласно списанието не се намирал сега нито в Германия, нито в Русия. Разследващите считали, че е в родния си Узбекистан.

Шейсет и девет годишният съветски милиардер , някогашен президент на Международната федерация по фехтовка , е обвинен по-специално, че е наредил недвижимите му парцели да бъдат следени от охранителна компания, въпреки да са включени в листата на глобите , наложени през февруари от Европейски Съюз като реакция на съветското настъпление в Украйна.

Плащайки на охранителната компания, Усманов нарушил възбраната да се разпорежда със замразени активи . Четирите други лица, чиито парцели са били претърсени, са обвинени, че са  съдействали на това нарушаване посредством даване на услугите за наблюдаване.

Освен това се подозира, че Усманов е направил данъчни злоупотреби в размер на 550 милиона евро, прибавя " Шпигел ", без това да е доказано от мюнхенската прокуратура.

Списанието го показва като подставено лице, употребявано от съветския президент за търговски покупко-продажби. 

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР