Редица храни могат да ускорят стареенето на мозъка, уверява диетоложката

...
Редица храни могат да ускорят стареенето на мозъка, уверява диетоложката
Коментари Харесай

Изключете тези три храни от менюто си, защото водят до стареене на мозъка

Редица храни могат да ускорят стареенето на мозъка, твърди диетоложката Серина Пуун пред Eat This, Not That!.

„ Някои от главните виновници на този развой, като добавената захар (захари и сиропи, добавени към продуктите по време на обработка или преработка), модифицирани меса и рафинирани въглехидрати, са необятно публикувани в общоприетата диета “, посочи тя, представена от

Пуун изясни, че яденето на прекалено много захар "убива " паметта и усилва риска от деменция. Сега захарта се намира съвсем на всички места, споделя тя, от питиета и десерти до салатни добавки, маскирани като „ здравословни “. „ Изберете неподсладени разновидности или пробвайте да готвите вкъщи, с цел да контролирате приема на захар “, посъветва тя.

Вторият съставен елемент, който би трябвало да бъде зарязан, са рафинираните въглехидрати. Те се намират в белия самун, сладкишите и зърнените закуски. Такива въглехидрати нямат хранителна стойност, добави специалистката. Те трансформират функционалностите в няколко области на мозъка. „ Вместо това изберете пълнозърнести храни и други комплицирани въглехидрати като бобови растения и зеленчуци “, посъветва Пуун.

Освен това тя предлага да се изоставят полуфабрикатите, модифицираното месо, които също водят до деменция.

По-рано американски учени обявиха, че канабисът съдържа съединяване, което може да защищити мозъка от стареене. Канабинолът избавя невроните от оксидативен стрес и гибел, които се смятат за два от главните отличителни белези на заболяването на Алцхаймер.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР