Редица европейски страни продължават да отчитат трайна тенденция за ръст

...
Редица европейски страни продължават да отчитат трайна тенденция за ръст
Коментари Харесай

Европа затяга още мерките за ковид

Редица европейски страни не престават да регистрират трайна наклонност за растеж на новозаразените с ковид. Унгария, Полша, Словакия и Англия удължават ограничаващите ограничения, а Франция, Чехия, Украйна и Русия записват рекорден брой случаи за денонощие.

Заради скок на случаите на ковид в Мадрид e в действие строга карантина. Според новите ограничавания хората не могат да влизат или излизат от града без уважителна причина. Барове и заведения за хранене би трябвало да затварят по-рано, предаде NOVA. 

„ Продължаваме да плащаме същите налози. Говорят ни за ограничавания, само че не и за помощ за бизнеса. Оставени сме напълно на произвола на ориста ”, сподели Марсело Бенитес, гражданин на Мадрид.

Мерките важат за още девет обитаеми места в самостоятелната област. Очаква се те да остана в действие две седмици. Карантината беше наложена, макар оспорването й в съда от районното държавно управление.

Франция претърпява под напрежение уикенд в очакване на решение в понеделник дали Париж и покрайнините му ще бъдат оповестени за зона с най- високо равнище на заплаха от ковид. Ако това стане, ще бъдат въведени строги ограничавания, като затваряне на питейни заведения и заведения за хранене. И защото културата на хранене и кулинарните обичаи съставляват същинска институция във Франция готвените нови ограничения провокират мощно неодобрение. Собственици на заведения за хранене и техни чиновници се събраха пред заведенията си в Париж, настоявайки френското държавно управление да не вкарва по-строги ограничавания.

„ Имаме огромен спад на визитите. За благополучие имаме и постоянни клиенти, които ни поддържат. По отношение на посетителите ситуацията е доста тежко, откакто отворихме още веднъж. Чувстваме се малко като изкупителна жертва ”, сподели Андреа Винченци, шеф на ресторант в Париж.

„ В Париж ни третират все едно сме прокажени. Вероятността да се болестите с ковид тук е по-малка, в сравнение с в Белгия или на доста други места ”, счита Марсел Бензе, представител на профсъюз на ресторантьорите.

Ресторантьорството е измежду най-засегнатите браншове от вируса на всички места по света. В град като Ню Йорк, където има над 25 000 заведения за хранене и където работят едни от най-известните началник готвачи, карантината се отрази извънредно тежко. Въпреки увеличението на новите случаи в Съединените щати от началото на месеца на заведенията за хранене в Ню Йорк е разрешено да отворят 25% от площта на закрито.

„ Прекъсването от 7 месеца, дори съвсем 8, беше доста мъчително и би трябвало да честваме, че излизаме от този интервал. Въпреки че 25% изобщо не е за огромен празник ”, сподели Даниел Булю, ресторантьор в Ню Йорк.

Въпреки разхлабването на ограниченията, ресторантьорите чакат тежки месеци, защото със захлаждането ще могат да посрещат доста по-малко клиенти на открито.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР