Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 18

...
Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 18
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 18 януари

Редакционният екип ви показва най-важните вести за миналия ден, 18 януари.

СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ ОБЕЩА ДА НЕ ИСКА НАШИ ТЕРИТОРИИ

Премиерите на България и Северна Македония Кирил Петков и Димитър Ковачевски дадоха обща конференция пред медиите след срещата си през днешния ден.

ЗДРАВНОТО МИНИСТЕРСТВО ОПРОВЕРГА ДУМИ НА МАНГЪРОВ ЗА ПОЧИНАЛИ ВАКСИНИРАНИ СРЕЩУ КОВИД

По мотив постъпили журналистически въпроси, свързани с изказвания на доцент Атанас Мангъров в ефира на Нова телевизия, изказани на 16 януари 2022 година, от здравното министерство (МЗ) и Изпълнителната организация по медикаментите (ИАЛ) даде коментар.

БИВШАТА ШЕФКА НА " АВТОМАГИСТРАЛИ " ВИДЯ ПОЛИТИЧЕСКО ЗАДКУЛИСИЕ В ОСВОБОЖДАВАНЕТО Й (ВИДЕО)

Бившата към този момент шефка на " Автомагистрали " Десислава Христова видя финансови ползи в освобождението си, свързани с съответна компания, получила солидни задатъци за подсилване на свлачища. Става въпрос за компания " ДЛВ ", с която е обвързван сегашния началник на АПИ и някогашен народен представител от " ИТН " – Тодор Василев. Това тя съобщи в първото си изявление след освобождението ѝ в Студио Actualno.

ДО 5 ГОДИНИ ЗАТВОР ГРОЗЯТ КАЦАРОВ ЗАРАДИ ЩАДЯЩИТЕ ТЕСТОВЕ ЗА COVID-19

До 5 години затвор грозят някогашния министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров, в случай че бъдат потвърдени в съда нередности в поръчката на проби за COVID-19 за възпитаници. Това излиза наяве от известието на Специализираната прокуратура, която по-рано през днешния ден разгласи, че е образувала досъдебно произвеждане по случая.

Съединени американски щати ОТРЕЧЕ ЗА ГОТВЕНИ САНКЦИИ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ ЗАРАДИ районен съд МАКЕДОНИЯ

Администрацията на президента Джо Байдън не обмисля наказания против българското държавно управление и сме уверени, че държавните управления на Северна Македония и България са поели по пътя на градивния разговор, което ще помогне да се разрешат навреме техните разлики. Това съобщи представителят на държавния департамент Нед Прайс, представен от посолството на Съединени американски щати у нас.

НИКОЛАЙ ДЕНКОВ: БЕЗПЛАТНИ ДЕТСКИ ГРАДИНИ ЗА ВСИЧКИ ДЕЦА НАД 3 ГОДИНИ (ВИДЕО)

Предвидени са средства за гратис включване на всички деца над 3 години в детски градини, това е първият ни приоритет, сподели министърът на образованието акад. Николай Денков, който показа целите на МОН

СТАТИСТИКА: БЪЛГАРИНЪТ ХАРЧИ ПОЛОВИНАТА ЗАПЛАТА ЗА НАЕМИ, СМЕТКИ И ХРАНА

Всеки пети лев на българите отива за храна, демонстрират данни на европейската статистическа работа Евростат. 20,7% от разноските на семействата са за храна и безалкохолни. А единствено за храна даваме 19% от парите си. По този индикатор сме на четвърто място в Европейски Съюз. По-голям дял от разноските си дават за храна единствено в Румъния (25,1%), Литва (20,1%) и Естония (19,9%), написа Труд.

ЕДВА 30 НА СТО СА БИЛИ ПРИСЪСТВЕНИТЕ ДНИ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ПРЕЗ МИНАЛАТА УЧЕБНА ГОДИНА

Само 50 дни са учили присъствено учениците през предходната образователна година от общо 166 образователни дни. Най-ощетени бяха учениците от 6-и и 9-и клас. 12-класниците пък от общо 144 дни са били действително в клас едвам 30 дни, написа 24 часа.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР