Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 29 януари

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 29 януари.
ГЕШЕВ: БОЖКОВ Е С ПОВДИГНАТИ ОБВИНЕНИЯ, ОБЯВЕН Е ЗА ИЗДИРВАНЕ
Президентът на " Нове холдинг " Васил Божков е със 7 обвинявания и е разгласен за общодържавно и интернационално търсене. Това заяви основният прокурор Иван Гешев, съобщи Нова тв. След това притежателят на " Нове Холдинг " Васил Божков даде мълниеносен отговор на Иван Гешев, в който сподели, че не знае защо го търсят, като могат да му се обадят. А от " Нове Холдинг " АД разгласиха СЛЕДНАТА ПОЗИЦИЯ.
По-рано денем полицията и прокуратурата влязоха в офисите на Националната лотария и офисите на Божков.
Ставащото бе коментирано от доктор Николай Михайлов ТАКА.
ПРЕЗИДЕНТЪТ: ПРАКТИКИТЕ НА ПРОКУРАТУРАТА ПОКАЗВАТ КОЛКО ОСТРО СТОИ ВЪПРОСЪТ ЗА ПРОМЕНИ В СЪДЕБНАТА ВЛАСТ
" За страдание през вчерашния ден прокуратурата девалвира две значими за опазването на държавността понятия – " държавна измяна " и " нарушаване на Конституцията " като ги използва като медийна сензация в запитването до Конституционния съд, а след това ги стимулира със записи, в които всички внушения се самоопровергаха. " Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти преди срещата си със студенти в Техническия университет в Габрово, оповестиха от Прессекретариата на президента.
ЗАКОНОПРОЕКТЪТ НА СИМЕОНОВ ЗА ХАЗАРТА МИНА НА ПЪРВО ЧЕТЕНЕ
Промените в Закона за
хазарта, импортирани от народния представител от Обединени патриоти Валери Симеонов, бяха признати на първо четене в Народното събрание. Със 116 „ за “, двама „ срещу “ и 68 „ въздържали се “, Народното събрание одобри възбрана за организирането на хазартни игри, разпространяването на билети, фишове, талони или други знаци, както и заплащането на облаги на хазартни игри от лица или обекти или вериги от обекти без съответния лиценз и влизането на страната като монополист особено за лотарийните игри.
ОСНОВНИЯТ СВИДЕТЕЛ НА ОБВИНЕНИЕТО ЗА КТБ: НЕ СЪМ съдебна експертиза АНГАЖИРАЛ ДА РАЗКАЗВАМ КАТО АВТОМАТ
Главният очевидец на прокуратурата по мегаделото КТБ Бисер Лазов, който от през вчерашния ден се затруднява от въпросите на отбраната и дава отговор с " нямам съответен спомен ", към този момент се изнерви и възрази на разпитващите го още при започване на днешното съвещание: " Хвърляте някакви неща, с цел да предизвикате отговор " не зная ", " не помня " и да се въодушевите какъв брой аз не зная и не помня ".
 ВОТЪТ НА НЕДОВЕРИЕ НА Българска социалистическа партия БЕШЕ ОТХВЪРЛЕН ОТ ДЕПУТАТИТЕ
Парламентът отхвърли импортирания от Българска социалистическа партия избор на съмнение. “За “ рухване на държавното управление гласоподаваха 102 депутати от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, само че опозицията не съумя да консолидира нужните 121 гласа, с цел да бъде вотът сполучлив. 124 бяха " срещу ", а други 9 се въздържаха.
МНОГОЛЮДЕН ПРОТЕСТ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА НА Политическа партия " ВЪЗРАЖДАНЕ " (ВИДЕО)
Протест, проведен от партия " Възраждане " пред Народното събрание, започва малко преди обяд. Официалната изтъкната причина е наредбата за касовите апарати (т.нар. Наредба Н-18), само че говорещ на митинга сподели, че е и за още доста други неща.
ОФИЦИАЛНО: ИМА ДВА ПОТЕНЦИАЛНИ СЛУЧАЯ НА НОВИЯ КОРОНАВИРУС В БЪЛГАРИЯ
Към момента единствено за двама души в България има опасения, че може да са заболели от новия китайски ковид (2019-nCoV). Това сподели здравният министър Кирил Ананиев на специфичен брифинг.
УЧРЕДЯВАТ НОВАТА ПАРТИЯ НА СЛАВИ НА 16 ФЕВРУАРИ
Шоуменът Слави Трифонов и сценаристите му учредяват още веднъж партия, само че към този момент под името " ИТН ". Учредителното заседание ще се състои на 16 февруари, оповестяват от инициативния комитет.
ЕВРОПЕЙСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ РАТИФИЦИРА СПОРАЗУМЕНИЕТО ЗА BREXIT
Сделката разчиства окончателното трудностите пред излизането на Англия от Европейски Съюз. След гласуването членовете на Екологичен потенциал запяха в хор „ Auld Lang Syne “, обичайната шотландска ария за довиждане.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР