Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 22 ноември

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 22 ноември.
НИНОВА: БОРИСОВ И НЯКОЛКО БИЗНЕСМЕНИ ХВЪРЛИХА МНОГО ПАРИ, ЗА ДА ОВЛАДЕЯТ Българска социалистическа партия
Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова насочи съществено обвиняване към премиера Бойко Борисов по време на днешния парламентарен надзор. “Премиерът Бойко Борисов и няколко предприемачи в България се пробваха да ме отстранят като ръководител на Българска социалистическа партия “, сподели Корнелия Нинова от парламентарната естрада. " Искате ли поименно да ви кажа с кого и по какъв начин разговаряхте да ме промените от поста ръководител на Българска социалистическа партия? Искате ли да ви кажа какъв брой пари хвърлихте в този развой? Не българските жители, дали своят вот за Българска социалистическа партия, а вас, уважаеми, и няколко предприемачи, които си знаят в какви диалози участваха за преодоляването на Българска социалистическа партия. Останахте излъгани, скърбя. Няма да овладеете Българска социалистическа партия, най-малко не в скоро време ", посочи водачът на партията.
ВЕЛЕВ: У НАС Е ИЗГОДНО ДА съдебна експертиза КРАДЕ (ВИДЕО)
АИКБ и работодателите няма да се върнат в Съвета за тристранно съдействие до момента в който не видят препоръчани съответни ограничения от страна на страната или на синдикатите. Това може да отнеме и година, даже две или три години, стана ясно от думите на ръководителя на АИКБ Васил Велев пред Actualno.com. " Накратко, ние се отдръпваме, с цел да определим най-малко един път ние дневния му ред. Искаме още на първото идно съвещание да обсъдим този въпрос ", акцентира той.
ЧЕШКИ СЕНАТОР СИГНАЛИЗИРА ПРОКУРАТУРАТА ЗА ТЕЦ-А НА ДОГАН
Инж. Лукаш Вагенкнехт, член на Сената на чешкия парламент, подаде през вчерашния ден сигнал до Софийска градска прокуратура, обвързван с неподходяща договорка на чешката държавна компания ЧЕЗ в България, оповестява фондация Антикорупционен фонд (АКФ).
ИЗВЕСТНИ ИМЕНА ЛИПСВАТ ОТ СПИСЪЦИТЕ СЪС ЗАМЕНКИТЕ
В листата на компаниите, които ще би трябвало да връщат пари на страната за скандални заменки на гори от интервала 2007-2009 година, има крещящи неналичия, оповестява в. Сега. След години отсрочване и напън от Европейски Съюз Министерството на земеделието (МЗ) най-накрая пресметна, че при 103 от общо 132 покупко-продажби за размени на гори от този интервал оценките не са били правилни и страната е била ощетена с обща сума от 80 млн. лева И даде обещание, че ще " предложения " компаниите да доплатят разликата в цените. Министерство на здравеопазването не уточни съответно кой какъв брой има да връща и по какъв начин се е стигнало до сумите, нито разгласи кои са останалите 29 компании и физически лица, при които не са открити вреди от заменките.
НОВ СИГНАЛ, СЕГА ОТ БУРГАС: СКЪПИ ЛЕКАРСТВА ЗА ОНКОБОЛНИ ОТИВАТ В КОФАТА ЗА БОКЛУК
Комплексният онкологичен център в Бургас е изправен пред сериозен проблем, който не въздейства на лекуването на пациентите, само че е обвързван с бюджета на болничното заведение. Лекарствата, които Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) отпуска на КОЦ и са във флакони, не могат да се използват пълноценно. Отворен един път, медикаментът не може да употребява още веднъж и по този начин част от него се изхвърля. Губи се самото лекарство, губят се и пари, за сметка на лечебното заведение.
НИНОВА: БОРИСОВ ПРЕМИЕР НА ДЪРЖАВАТА ЛИ Е ИЛИ УПРАВИТЕЛ НА ЛЕТЕН ЛАГЕР ЗА КАЛИНКИ В АДМИНИСТРАЦИЯТА?
10 години танго на премиера и разпад на системите - Борисов, министър-председател на страната ли е или шеф на летен лагер за калинки в администрацията? Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в декларация от името на групата на Българска социалистическа партия в Народното събрание. " В последните седмици ни заливат няколко абсурда и паники. Скандалът с метода на осъществяване на изборите, с водния режим в редица градове, проблеми в здравната система, напрежение към решението за болничните листове, корупционните кавги не стопират.
БОРИСОВ КЪМ НИНОВА: ВСИЧКО ЗА ШЕНГЕН Е НАПРАВЕНО, ХВАЩАТЕ съдебна експертиза ЗА НЯКАКВИ ДУМИ
Предпоследно, какво е мнението на държавното управление за бъдещето на България в Шенген? Това попита водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова във въпрос към министър-председателя Бойко Борисов за Шенген по време на петъчния парламентарен надзор. Всичко за Шенген е направено и всички институции в Европа са споделили, че България би трябвало да бъде в тази зона, отговори министър-председателят Бойко Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР