Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 22 април

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден.
30 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА СЕВЕРИН КРАСИМИРОВ
Северин Красимиров получи 30 години затвор за убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова, заяви кореспондентът на Actualno.com в Русе. Съдът почете гражданските искове на роднините на убитата Виктория и по този начин Северин ще би трябвало да им изплати общо 450 000 лв..
ЦВЕТАНОВ съдебна експертиза СКРИ ОТ ВЪПРОС ЗА НЕСЪОТВЕТСТВИЕТО ОТ НАД 136 ХИЛ. ЛВ. В ДОХОДИТЕ МУ
" Ама апелирам Ви се " – това беше реакцията на втория човек в ГЕРБ Цветан Цветанов и началник на предизборния щаб на ръководещата партия на въпрос на Actualno.com по какъв начин ще разяснява несъответствието от 136,5 хиляди лева в приходите и разноските на фамилията му за интервала 2003 - 2013 година, открита от КНОПИ по данни на Национална агенция за приходите, Национален осигурителен институт и по банкови извлечения. Въпросът му беше заложен на входа на театъра в Добрич, само че той се обърна и потегли към залата на Мелпомена, където го чакаха за среща симпатизанти от региона.
РАДЕВ ЗА ДУМИТЕ НА БОРИСОВ: ЗАПЛАХАТА У НАС ИДВА ОТ ПОЛИТИЦИ И ИНСТИТУЦИИ
Ако има опасност за публичния ред и демокрацията в страната, тя не идва от Българската войска, а от тези политици и институции, които вършат по този начин, че морал и закон от ден на ден да се раздалечават. Това съобщи пред публицисти президентът Румен Радев, помолен да разяснява изявление на министър-председателя, че в България има заплаха от „ боен прелом “, оповестиха от прессекретариата на президента.
ШЕФЪТ НА Българска национална телевизия НАПУСКА ПОСТА СИ, ОСЪДИХА Гражданско отделение ОКОНЧАТЕЛНО
Софийски градски съд (СГС) удостовери напълно присъдата на първоинстанционния съд, с която подсъдимият Константин Каменаров приет за отговорен в това, че е карал с 1,6 промила алкохол в кръвта. Това оповестиха от Софийски градски съд. С решение от през днешния ден – 22 април, Х-ти въззивен състав на Софийски градски съд удостовери и наложеното наказване от 1 година и 3 месеца " лишава независимост " с 3 години изпитателен период и 600 лева санкция. Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг. Тази присъда значи, че Константин Каменаров повече не може да е общоприет шеф на Българска национална телевизия, защото по закон членове на управата на Българска национална телевизия не могат да са лица, наказани с " отнемане от независимост " за умишлени закононарушения от общ темперамент.
ПРОЕКТАНТЪТ НА РЕМОНТА Пожарна охрана " ГРАФА " - ПРИНУДЕН ДА МЪЛЧИ ЗА " ПЕРКИТЕ "
Скандалните перки по " Графа " са наложителни, само че евентуално са измислени от някой катаджия, защото проектант не би поставил сходни ограничители. Това обявиха на конференция от Камарата на архитектите в България. Те обясниха, че перките са наложителни поради сигурността на придвижването.
ЗАМ.-МИНИСТЪР ПОЕМА БИОПРОИЗВОДСТВОТО, ПЛОДОВЕТЕ, ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ И КАРТОФИТЕ
Заместник-министър ще дава отговор за биологичното произвеждане. Негова отговорност ще са и производителите на плодове, зеленчуци и картофи. Това оповестиха земеделци, които по време на митинга си пред Министерство на земеделието, храните и горите бяха поканени на среща с министър Румен Порожанов, съобщи БГНЕС.
СЪДЪТ ВЪРНА ШОФЬОРСКАТА КНИЖКА НА МЕСТАН
Кърджалийският съд анулира постановлението на прокуратурата, с което беше отнета книжката на водача на ДОСТ Лютви Местан, обвинен за причиняването на злополука, при която почина дете, съобщи bTV.
АРХИТЕКТИ ИСКАТ ПРОМЯНА В ЗАКОНА ЗА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ, СЪЗДАВАЛ КОРУПЦИЯ
Законът за публичните поръчки би трябвало да бъде изменен, защото постоянно генерира злоупотреби и корупция. Това обявиха на конференция от Камарата на архитектите в България (КАБ).
УКРАЙНА: НОВОТО НАЧАЛО СЪС ЗЕЛЕНСКИ
Владимир Зеленски завоюва безапелационно балотажа. Украинците желаят ново начало. То обаче носи и опасности. Въпреки всичко президентските избори са мощен либерален сигнал, написа Бернд Йохан в коментар за Deutsche Welle.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР