Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 23 ноември

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 23 ноември.
СОТИР ЦАЦАРОВ РАЗПОРЕДИ ПРОВЕРКА КЪДЕ ЖИВЕЕ ВЛАДИСЛАВ ГОРАНОВ
Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил инспекция на финансовия министър Владислав Горанов по отношение на жилището, в което живее. Това осведомят от прокуратурата в известие до медиите. Новината идва часове, откакто обвинител номер едно разгласи нощес в „ Шоуто на Слави” по bTV, че такава инспекция ще има.

" Първо, пиша тук, в профила на Слави Трифонов, тъй като нямам фейсбук. И второ, тъй като знам, че тук всички четете какво излиза. Трето, преднамерено пиша това, откакто минаха още две изявленията, последното, което ще гледате през днешния ден. А и четвърто – Дългия беше срещу да върша това, само че го изнудих да ми даде тази естрада ". Така стартира коментара си сценаристът Тошко Йорданов.

НАД ПОЛОВИН МИЛИОН ЛЕВА ИМАЛ ГЛАВНИЯТ СЕКРЕТАР НА ДАБЧ В СЕЙФА СИ
Не близо половин милион, а над половин милион лв. държал основният секретар на Държавната организация за българите в чужбина Красимир Томов в сейфа си, прецизираха през днешния ден от прокуратурата. Банковата касета беше конфискуваната на 13 ноември, а Томов се намира в ареста дружно с някогашния ръководител на организацията Петър Харалампиев и още едно лице, обвинени по досъдебното произвеждане за присъединяване в проведена незаконна група, длъжностни закононарушения и корупция.
ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ: НЕ МОЖЕ ЕДИН ГОЛОГЛАВ ЧАЛГАР ДА съдебна експертиза ИЗЯВЯВА КАТО СЪДИЯ
" Все отново, не може един гологлав чалгар да се изявява като арбитър в България и да раздава присъди ". Така някогашният към този момент вицепремиер и сегашен народен представител Валери Симеонов разяснява тематиката с оградата по границата в Турция, която бе повдигната в ефира на " Шоуто на Слави " по време на диалога сред основния прокурор Сотир Цацаров със Слави Трифонов.

" Не повеждам борби с никого. Не преглеждам президента Радев като политически конкурент на ГЕРБ. Българска социалистическа партия обаче би трябвало да преглеждат него като техен конкурент. Ще пристигна миг, в който ще се разграничи от тях, той ще не помни доста бързо за тези, които го предложиха и го избраха ". Това съобщи Цветан Цветанов в ефира на bTV.

Държавният глава Румен Радев упрекна държавни структури, че предизвикват супер продукции с присъединяване на очевидци с забавно минало и министри по студията. Радев разяснява случая с случая на НСО, в който е забъркана и неговата брачна половинка Десислава Радева.

АПИ ДА Е С ПРАВА НА ВТОРИ КАТ ПРИЕ НА ПЪРВО ЧЕТЕНЕ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ
Народното събрание одобри на първо четене промени в Закона за придвижване по пътищата. Депутатите гласоподаваха три законопроекта, по предложение на Министерски съвет, на ПГ на ГЕРБ и на ПГ на „ Воля “. Измененията на Министерски съвет бяха подкрепени от 109 депутати, 32-ма гласоподаваха с „ въздържал се “. Промените, импортирани от „ Воля “, бяха подкрепени единомислещо с 143 гласа „ за “. Предложенията на ГЕРБ поддържаха 109 народни представители, 15 бяха „ срещу “, а 18 се въздържаха.

Няколко от най-големите финансови кавги в новата история на Европа накараха мнозина да се усъмнят намерено в успеваемостта на надзора на Европейската централна банка (ЕЦБ), написа AFP, представена от БГНЕС.

ЦВЕТАНОВ ЗА АПАРТАМЕНТА НА ГОРАНОВ: НЕ РАЗПИТВАМ КОЛЕГИТЕ СИ КОЙ С КОГО СИ ЛЯГА И КЪДЕ ЖИВЕЕ
Зам.-председателят на ГЕРБ и ръководител на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов сподели, че не се тормози от желанието на основния прокурор Сотир Цацаров да предприеме инспекция на финансовия министър Владислав Горанов по сигнала, че живее в първокласно жилище, предоставено му от предприемач.
Пожарна охрана ПОЛОВИН ЗАПЛАТА ОТГОРЕ ЗА КОЛЕДА ЩЕ СИ РАЗДАДЕ СЪДЕБНАТА ВЛАСТ
Магистратите и правосъдните чиновници ще получат коледни бонуси от съвсем половин заплата. Това реши Висшият правосъден съвет (ВСС), заяви Lex.bg. Премията ще е 43.5% от главната заплата. Сумата ще се усили съгласно ранга на всеки, т.е. колкото по-висок сан има магистратът или служителят, толкоз по-голям ще е бонусът. Минималната заплата за младшите магистрати е към 1800 лева
Европейска комисия: СЛУЧАЯТ НА ГРУЕВСКИ НЕ Е ПОЛИТИЧЕСКИ ВЪПРОС
Унгарска медия зададе въпрос на ръководената от Жан-Клод Юнкер ЕК (EК) за нейното мнение по случая с Никола Груевски. От там дадоха отговор, че въпросът не би трябвало да бъде политизиран и че чакат всички да работят прецизно в границите на върховенството на закона. Според Комисията, Македония е „ засилила своето господство на закона “, написа електронното издание Hungary Today, представено от организация " Фокус ".
ПЕТКОВА: ОДОБРЕНИЕ НА Европейска комисия ЗА АЕЦ " БЕЛЕНЕ " БИ ОТНЕЛО САМО НЯКОЛКО МЕСЕЦА
Процедурата за утвърждение на АЕЦ „ Белене “ от страна на Европейската комисия би лишила месеци, а не години. Това няма да забави плана, съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова пред БНР. Повод за коментара ѝ е вчерашната позиция на " Демократична България ", в която се твърди, че съгласно Европейска комисия рестартът на АЕЦ " Белене " съставлява нов план и ще би трябвало да бъде направено ново мнение за неговото сходство с разпоредбите на Европейски Съюз.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР