Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия

...
Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 19 септември

Редакционният екип на Actualno.com ви показва най-важните вести за миналия ден, 19 септември.
ЗЕМЕДЕЛСКИЯТ МИНИСТЪР МОЛИ ГОЛЕМИТЕ ВЕРИГИ ДА СЛОЖАТ ЦЕНА НА ХЛЯБА, В КОЯТО НЯМА ПЕЧАЛБА
Увеличение от 20-30 стотинки на хляба за мен е нереалистично, тъй като повишаването на пшеницата не се придвижва напълно кумулативно в цената на хляба. Това съобщи земеделският министър Румен Порожанов.
ОПЕРАЦИЯТА СРЕЩУ МИНЮ СТАЙКОВ - ЗАРАДИ СИГНАЛ ОТ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ
Пловдивски предприемач, който е съименник на притежателя на хотел " Маринела " Ветко Арабаджиев, е бил източникът на информацията, довела до зрелищната акция против притежателя на " Винпром Карнобат " Миню Стайков. Бизнесменът е проговорил пред държавните силови структури поради сигнал, пратен от английските служби при започване на тази година.
РУСКИ ВОЕННИ ЕКСПЕРТИ НЕДОУМЯВАТ КАК ТАКА БЕШЕ СВАЛЕН ТЕХЕН ИЛ-20
На 17 септември съветски боен аероплан Ил-20 бе свален от Противовъздушна отбрана на сирийската войска. По-късно съветските управляващи оповестиха, че израелски изтребители F-16 са " употребили " съветския аероплан, като прикритие. " Прикривайки се с съветския аероплан, израелските летци са го подложили на огъня на Противовъздушна отбрана на Сирия ", обявиха от министерство на защитата на Русия.
РАДАН КЪНЕВ: ЛЪЖАТ МЛАДИТЕ, ЧЕ ЕС=СССР
" Супер тъпа и лъжовна е опорката за ЕС=СССР (може би хваща дикиш измежду младите, които не са виждали Съюз на съветските социалистически републики, както и на Запад от Шопрон) ", съобщи Радан Кънев с обява в обществените мрежи.
ПРАВИТЕЛСТВОТО ЩЕ ЗАЩИТИ УНГАРИЯ ОТ Екологичен потенциал, ЗАЩОТО МОЖЕЛО И НА БЪЛГАРИЯ ДА съдебна експертиза СЛУЧИ
Българското държавно управление поема ангажимент да изготви позиция в отбрана на Унгария. Това оповестиха от партията на военния министър Красимир Каракачанов - Вътрешна македонска революционна организация.
ОРБАН ЗАПОЧВА КАМПАНИЯ СРЕЩУ ВОТА НА ЕВРОПАРЛАМЕНТА
Правителството на Виктор Орбан стартира медийна акция против резолюцията на Европейския парламент, в която се показва безпокойствие за проблемите със систематичното нарушение на върховенството на закона в Унгария.
БОРИСОВ: ПОДКРЕПАТА ЗА ОРБАН ЩЕ Е ЗА СЛЕД 2 ГОДИНИ
„ В края на оперативното съвещание сътрудниците Симеонов и Каракачанов сложиха на разискване в случай че един ден, съгласно мен това ще стане след към 2 години, се стигне до решение против Унгария, ние като държавно управление, както споделиха и в Народното събрание нашите парламентарни групи, да се обявим против наказването против Унгария в частта за лишаване на право на глас”, изясни пред публицисти министър председателят.
КОНТРАБАНДАТА НА ЦИГАРИ ПРОДЪЛЖАВА ДА НАМАЛЯВА, СОЧИ ПРОУЧВАНЕ
4.7% е делът на контрабандните цигари за второто тримесечие на тази година. Данните бяха обявени от самодейността " Срещу противозаконната търговия ", която сплотява огромните тютюнопроизводители и вносители на цигари у нас. Проучване е извършено посредством събиране и разбор на празни кутии.
СПОРЕД СИДЕРОВ УПОРСТВОТО НА ПРЕЗИДЕНТА Е БИЛО ИЗЛИШНО
" Беше ненужно това твърдоглавие на президента ", съобщи водачът на „ Атака “ и ръководител на ПГ на „ Обединени патриоти “ Волен Сидеров. Сидеров разяснява подписания от президента Румен Радев декрет за освобождението на Младен Маринов като основен секретар на Министерство на вътрешните работи, което разрешава оставките на тримата министри и изборът на техни заместници да влязат за гласоподаване в пленарна зала, съобщи БГНЕС.
ЛОЗАН ПАНОВ: НЕДОПУСТИМА Е ФОРМАТА НА ОБЩУВАНЕ МЕЖДУ ЗАКОНОДАТЕЛНАТА И СЪДЕБНАТА ВЛАСТ
Телефонните повиквания от дълго време са заменили епистоларната форма на другарство сред законодателната и правосъдната власт. Това сподели ръководителят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов.
РУМЕН РАДЕВ ПОДПИСА УКАЗА ЗА МЛАДЕН МАРИНОВ
Президентът Румен Радев е подписал указа за освобождение на Младен Маринов от поста основен секретар на Министерство на вътрешните работи. Това оповестява БНР, като цитира източници от държавното управление и администрацията на президента.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР