Редакционният екип на Actualno.com представя краткия преглед на печата, посветен

...
Редакционният екип на Actualno.com представя краткия преглед на печата, посветен
Коментари Харесай

Новини или Novini - картината на печата за 9 март

Редакционният екип на Actualno.com показва късия обзор на печата, отдаден на акцентите от вестниците, за днешния 10 март, вторник
Вестник " 24 часа "
Заради ковид правосъдните съвещания в цялата страна може краткотрайно да се анулират, написа медията. Това значи стотици цивилен, търговски, административни и наказателни каузи да не се гледат.
Във вторник съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) ще реши какви защитни ограничения да предприеме. Една от вероятните е да няма съвещания, а да се гледат единствено ограниченията за неотклонение, защото престоят в ареста не може да продължава повече от 72 часа без правосъдно решение. Някои съдилища към този момент приканиха хората да вършат информации посредством уеб страниците и да заобикалят скупчване пред гишета.
Вестник " Труд "
В идващите няколко дни, до края на тази или при започване на идната седмица, чакам по бензиностанциите да забележим по-ниски цени от 2-2,05 лева за литър бензин. Това сподели за „ Труд ” Живодар Терзиев, ръководител на Българската петролна и газова асоциация.
В понеделник междинната цена на бензина за страната беше 2,21 лева Но в района на Стара Загора, Бургас и Сливен имаше цени и от 1,95-2,03 лева за литър бензин, и то освен на 1-2 обекта, а на доста бензиностанции. Прогнозите са до седмица и цените и в София да бъдат към 2-2,05 лева
Тенденцията за поевтиняване на петрола е неоспорим факт, сподели Живодар Терзиев. Първото огромно поевтиняване беше в края на януари и началото на февруари, когато поради ковид и пониженото ползване в Китай цената на петрола се намали с към 25%.
Вестник " Монитор "
Πeтpoлът oтбeлязa нaй-гoлямoтo cи днeвнo пoнижeниe oт нaд 30 гoдини нacaм. Експерти предсказват на вътрешния пазар до 10% понижение на горивата по бензиностанциите поради започнатата ценова война. Черното злато стартира да поевтинява, откакто страните от ОПЕК+ не съумяха да се спогодят за в допълнение редуциране на добива в изискванията на спад на търсенето поради ковид.
Черното злато пoeвтинявa пopaди двe съществени пpичини. Ha пъpвo мяcтo, oттeглянeтo нa Pycия oт OΠEK+, cлeд изpaзeнaтa пoзиция нa cтpaнaтa, чe нямa дa cъĸpaщaвa пpoизвoдcтвoтo cи. Последва бypeн oтгoвop от страна нa Cayдитcĸa Apaбия, която внезапно смъкна цените и подсети за времената довели до разпада на Съюз на съветските социалистически републики, когато със свръхпроизводство бе докарала котировките на нефта под 10 $ за барел. Другата причина е oпaceниятa, чe ĸopoнaвиpycът, ĸoйтo oгpaничaвa пътyвaниятa и пoтpeблeниeтo нa пeтpoл,щe иницииpa дoпълнитeлнo зaбaвянe нa cвeтoвнaтa иĸoнoмиĸa.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР