Редакционният екип на Actualno.com избра за вас най-важното от новините

...
Редакционният екип на Actualno.com избра за вас най-важното от новините
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 19 август

Редакционният екип на Actualno.com избра за вас най-важното от новините в неделя, 19 август:
БОРИСОВ: ЩЕ ПОМОГНЕМ СПОРЕД ЗАКОНА НА ПОСТРАДАЛИТЕ ОТ ФАЛИТА НА " ОЛИМПИК "
Още на следващия ден министър председателят ще свика среща с финансовия министър Владислав Горанов и управлението на Комисията за финансов контрол, с цел да обсъдят обстановката и да предложат на българските евродепутати да създадат законови оферти в европейското законодателство.
НИНОВА: ГОСПОДИН ПРЕМИЕР, НЕ ЛЪЖЕТЕ БЪЛГАРСКИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ
“Господин министър председател, не лъжете българските данъкоплатци. Твърдите, че в случай че страната се намеси и заплати на потърпевшите от банкрута на застрахователното сдружение “Олимпик ", това ще бъде от парите на всеки български поданик. Това е неистина “. Това разяснява водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова през формалния си профил във Facebook по отношение на изявление на премиера Бойко Борисов, че страната ще постави старания да помогне на потърпевшите.
ИМАЛО ПОЛИТИЧЕСКИ НАТИСК ПОКРАЙ СРИВА НА ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР
" Опитът да се отклони вниманието от директните реализатори и виновните лица според подписаните контракти, ясно приказва за политически напън от избрани групи хора и следените от тях субекти ". Това декларира в подадената си оставка преди дни някогашният към този момент шеф на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова.
ЛОКАЛИЗИРАХА ПОЖАРА НАД КАРЛОВО, НО ЩЕ Гражданско отделение ГАСЯТ С ДНИ
Около 100 души са на сложния терен и гасят огъня на процедура само с тупалки. Копаят се просеки, с цел да се спре вероятно разгръщане. Това сподели ръководителят на Кризисния щаб заместник-кметът на Карлово Антон Минев. Към мястото на пожара потеглиха и 38 военни от 61-ва механизирана Стрямска бригада. С тях още десетина военни поеха нагоре, с цел да се включат в гасенето. Те носят и вода и храна на огнеборците. В гасенето на горския пожар се включиха от нощес пожарникари от Карлово, през днешния ден и от Пловдив, както и 20-ина доброволци от града.
АРЕСТ В ЛЕСНОВО - МЪЖ УБИЛ СЪСЕДА СИ С ГАЗОВ ПИСТОЛЕТ
Битов скандал поради колело свърши с ликвидиране в Лесново. Инцидентът стана нощес сред двама мъже – 24 и 60-годишен. По-възрастният е извадил револвер и е стрелял, заяви Юри Николов, зам.-директор на ОДМВР София.
ВСИЧКИ МОСТОВЕ В БЛАГОЕВГРАДСКО СА ЗА РЕМОНТ, НО НЕ СПЕШЕН
Според АПИ, " Това не значи, че мостовете са рискови, просто се нуждаят от ремонт, като казусът е най-вече в плочите на оборудванията ". Или преведено на наличен език има потребност от ремонт на настилката върху мостовете, защото постоянно се отварят дупки, защото асфалтът се поставя върху бетонната структура.
ЗАЩО ЛЕТЯ " СПАРТАН " -А?
Първа донорска обстановка за тази година е осъществена в МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов” във Велико Търново. За задачата аероплан C-27 J „ Спартан” от транспортна авиогрупа „ Враждебна” на Военновъздушните сили е транспортирал от София до Горна Оряховица екип на Военномедицинска академия, който е извъшил експлантация на място, в регионалния стационар. Специалистите са взели черния дроб на 53-годишният мъж и по-късно са се върнали назад в столицата, където още нощес е почнала работа по подготовка на реципиент за трансплантация.
ТРИТЕ ГРЕШКИ НА КРЕДИТОРИТЕ НА ГЪРЦИЯ
20 август, 2018 година, е една от значимите дати за южната ни съседка Гърция - страната най-сетне поставя завършек на дългата поредност от договаряния и избавителни средства, които измоли от интернационалните институции и европейските си сътрудници.
ВРЕДАТА ОТ УКРИВАНЕТО НА ДАНЪЦИ ОТ ГОЛЕМИТЕ КОРПОРАЦИИ - И ЕКОЛОГИЧНА
Освен като място да се укриват пари и да се лъжат данъчни системи, местата, известни като " данъчен парадайс ", способстват за смяната на климата и съответно за обезлесяването на Амазония. Това демонстрира проучване на Центъра за стабилно развиване на Стокхолмския университет.
БРИТАНЕЦ ДАРИ 1 МЛН. ПАУНДА ЗА НОВО ДОПИТВАНЕ ЗА БРЕКЗИТ
Съсобственикът на английската фешън верига " Супердрай " Джулиан Дънкъртън подари 1 млн. паунда (1,1 млн. евро) за акцията " Гласът на народа " за осъществяване на нов референдум за Брекзит. " Не е прекомерно късно ", написа Дънкъртън във в. „ Сънди Таймс “. " Имаме същински късмет да обърнем това. "
ИСКАТЕ ЗВЕЗДА НА АЛЕЯ НА СЛАВАТА? ТРЯБВАТ Въдворяване и изселване (отделение в МВР-ДС) 40 000 ДОЛАРА
Френският композитор и артист Шарл Азанаур е един от платилите 40 000 $ за своя звезда на Алеята на славата в Лос Анджелис. Случаят с известния занаятчия на шансони не е казус, а нормална процедура за известни персони, които желаят да имат своя лична звезда на известния бул..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР