Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: [email protected]Кадър Нова твВ думите, които чух от

...
Редактор: Юлия Георгиеваe-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgКадър Нова твВ думите, които чух от
Коментари Харесай

Дъщерята на покойния дядо Никола от дома в Пловдив: Те са го оставяли гол и мокър в студа на течение

Редактор: Юлия Георгиева

e-mail: [email protected]

Кадър Нова тв

В думите, които чух от репортажа за дома за възрастни с деменция в Пловдив, разпознах личния си татко. Това описа пред камерата на Нова тв Анна Кадирова, щерка на към този момент починалия Никола, който е употребил услугите на дома. " Той умря предишното лято, само че имах подозрения, че се случва нещо неправилно ", разяснява дъщерята.

" Няколко пъти съм виждала синини по ръцете му, един път ухото му беше сцепено. От личния състав ми бяха обяснили, че пострадванията ги е получил след рухване. Аз естествено имах вяра, тъй като той в действителност беше мъчно преносим ", уточни тя.

" Веднъж, когато си тръгвах, едната жена, която го обслужва, се канеше да го къпе. Баща ми пред нея и пред шефката на дома изиска тя да му обещае, че няма да го бие. Тогава всички млъкнахме. Попитах какво се случва, само че тя отвърна, че това са нелепости. Посмислих си, че той си фантазира, въпреки всичко е с деменция ", уточни Анна.

Друг път момче, някогашен чиновник на дома, й разказал, че откакто гледачките изкъпали дядо Никола, го оставили влажен и гол на терасата на мраз и течение за да се разболее. Тогава се оплаках от държанието на чиновниците и скоро по-късно момчето към този момент го нямаше на работа ", споделя дъщерята.  

Вчера подадох сигнал до полицията и през днешния ден ще приложа и фотосите, тъй като желая истината да излезе нескрито, уточни Анна.

" Последиците могат да бъдат единствено едни - всички, които са виновни за тези дейности, всички, които са ги правили, ще бъдат освободени от работа. За мен това, което е ставало е закононарушение. Всеки, който е забъркан - от саниталя, лекаря и шефа, всички ще бъдат уволнени ", разяснява зам.-кметът на Пловдив.

Днес ще създадем среща с членовете на фамилиите на хората, които са настанени тук в този дом. Искам персонално да ги погледна в очите и да ми кажат дали имат някакви забележки, дали знаят защо става дума, да ми опишат. Чакам и шефката да пристигна и в тяхно наличие да ми отговори на въпросите. Ние ще стигнем до дъното на тази история. Няма да скрием нищо. Ще създадем такива инспекции във всяка една обществена услуга ", уточни той.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР