Редактор: Веселин Златков e-mail: [email protected]Евродепутатът от БСП и ПЕС Иво

...
Редактор: Веселин Златков e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bgЕвродепутатът от БСП и ПЕС Иво
Коментари Харесай

Евродепутатът Иво Христов: Ако Бойко награби Тръмп, може да се запиша в ГЕРБ

Редактор: Веселин Златков
e-mail: [email protected]

Евродепутатът от Българска социалистическа партия и ПЕС Иво Христов се подигра с Бойко Борисов и неговите прояви в областта на дипломацията в навечерието на срещата на премиера ни с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. " Да не споделям огромна дума, но в случай че награби Тръмп, може и да се запиша в ГЕРБ ", написа социалистът във Facebook.

„ Премиерът Борисов мечтаеше за напълно друга среща с американския президент Доналд Тръмп, а не за това приучване, повода за което е подписът за прокарването на " Турски пролив " през България ", това разяснява Иво Христов, член на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент, в предаването " Гласове " по Българска свободна телевизия. 
По думите му цялото изкуство на Борисов на външнополитическия фронт през последните години беше да лъже руснаците по какъв начин хубаво лъже американците и да лъже американците по какъв начин хубаво лъже руснаците. 
" В резултат, неговата външнополитическа интензивност през днешния ден процъфтява най-много в " Господари на ефира ", където той целува американската посланичка Херо Мустафа като че ли е " жена ГЕРБ " (аналогия със структурата " Жени ГЕРБ " ). В този смисъл, от дълго надувания балон по време на европредседателството - че Борисов е някакъв интернационален фактор, покровител на Западните Балкани и впрочем, не остана нищо. Лидерите на Западните Балкани даже не го поканиха на своята среща. Преди това имаше сходен конгрес в Германия, на който той също не бе поканен. Борисов е все по-маргинализиран, без значение от това, че тази среща ще ни бъде показана като огромен външнополитически успех и тя рискува да форсира развоя на политическата обстановка в България ", счита Христов. 
Според българския евродепутат Борисов е заречен всичко на всички и това е повода да е на своя пост. 
" Неговата уязвимост, неговата взаимозависимост е и негова най-голяма мощ, защото всеки външен фактор избира да си има работа със подвластен общественик в България. Той е представителят на турските тези в Брюксел, той дава обещание интерконектори и води Херо Мустафа на градежа на газовите връзки с Гърция, той дава обещание " Турски поток “ през България и реже ленти дружно с съветския дипломат и така нататък България има интерес от това да е в разговор с всички външнополитически фактори, само че не постоянно в собствен ущърб - това, което постоянно се оказва, когато теглим чертата. "

 

 



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекла
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР