Речта на президента на Руската федерация Владимир Путин пред Федералното

...
Речта на президента на Руската федерация Владимир Путин пред Федералното
Коментари Харесай

Западни медии: Путин рязко увеличи напрежението между Москва и Вашингтон

Речта на президента на Руската федерация Владимир Путин пред Федералното заседание притегли огромното внимание на западните медии. Основен акцент бе подложен върху. В тези думи западните медии чуха сигнал за внезапно повишение на равнището на напрежение в връзките сред Москва и Вашингтон .

Сайтът на американския канал Си Ен Ен изведе като " изключителна вест " информацията за изказването на Путин, че Руската федерация прекратява присъединяване си в контракта за редуциране на нуклеарните оръжия СТАРТ.

" Москва не се отдръпва от съглашението, а стопира присъединяване си ", сподели Путин в обръщението си към нацията, предава Си Ен Ен. Съгласно договорa за надзор на нуклеарните оръжия, както на Съединените щати, по този начин и на Русия е позволено да правят инспекции на оръжейните си уреди, само че инспекциите са прекратени от 2020 година заради пандемията Covid-19. Новият контракт СТАРТ обаче към момента е в действие, откакто година Според американски чиновници.

Както отбелязва Си Ен Ен, договорът СТАРТ е единственото останало съглашение, което контролира двата най-големи нуклеарни арсенала в света и слага ограничавания върху броя на дислокираните междуконтинентални нуклеарни оръжия, които Съединени американски щати и Русия могат да имат. Споразумението беше последно удължено при започване на 2021 година за пет години, което значи, че двете страни скоро ще би трябвало да стартират договаряния за друго съглашение за надзор на въоръженията . Среща на Консултативната комисия по двустранния контракт

Британският вестник " Гардиън " също подчертава върху думите на съветския президент за контракта СТАРТ, като добави, че Владимир Путин освен упрекна Съединени американски щати и НАТО, че отхвърлят да си сътрудничат, само че също по този начин сподели, че Русия ще извърши нови нуклеарни опити, в случай че Съединени американски щати го създадат . Изданието цитира и, който съобщи, че съжалява за решението на Русия да приключи присъединяване си в последния двустранен контракт за надзор на нуклеарните оръжия СТАРТ и прикани Москва да преразгледа решението си .

" Путин внезапно увеличи равнището на напрежение с Вашингтон, заявявайки, че Москва ще спре присъединяване си в последния останал пакт за надзор на нуклеарните оръжия със Съединените щати ", отбелязва организация Асошиейтед прес след речта на съветския президент. " Така нареченият Нов контракт СТАРТ лимитира броя на нуклеарните бойни глави с огромен обхват, които двете страни могат да разположат, както и лимитира потреблението на ракети, способни да носят нуклеарни оръжия. "

" Много наблюдаващи предвидиха, че речта на Путин ще се концентрира върху разликите на Москва със Запада - и Путин стартира с остри думи за тези страни, които предоставиха на Киев решаваща военна поддръжка... Путин също упрекна Запада, че е ориентиран към съветската просвета, вяра и полезности, защото той осъзнава, че " е невероятно да се победи Русия на бойното поле ". По същия метод той съобщи, че западните наказания няма да имат резултат, като сподели, че те " нищо не са постигнали и няма да реализират нищо ", предава Асошиейтед прес същността на речта на съветския президент.
 Путин: Използваме мощ, с цел да спрем войната, която Западът стартира Обновена
Путин: Използваме мощ, с цел да спрем войната, която Западът стартира

Русия е била наясно, че следва удар по Крим и Севастопол
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР