Речта на омразата онлайн понякога прелива в насилие в реалния

...
Речта на омразата онлайн понякога прелива в насилие в реалния
Коментари Харесай

Нормализирахме ли речта на омразата онлайн?


Речта на омразата онлайн от време на време прелива в принуждение в действителния живот
(снимка: CC0 Public Domain)

Така наречената „ тирада на омразата ” онлайн се е нараснала с 20% от началото на пандемията, съгласно нов отчет, който обгръща интернет аудиторията  в Съединени американски щати и Англия.

Младежката благотворителна организация „ Ditch the Label ” е основател на изследването, в което са оценени 263 милиона диалога за интервала сред 2019 година и средата на 2021 година Анализът е открил, че са налице 50,1 милиона полемики за или образци за расистка тирада на омразата през посочения интервал.

Повечето от тези изяви са се развили към огромни новинарски събития, регистрира отчетът, данни от който разгласява. Като такива са посочени оповестяването на Covid-19 за пандемия от Световната здравна организация (СЗО) през март 2020 година, митингите „ Black Lives Matter ” през юни 2020 година и убийството на Сара Еверард през март 2021 година
още по тематиката
Благотворителната организация е била „ залята ” от увеличението на „ все по-екстремните ” случаи на тирада на омразата и онлайн злоупотребите по време на пандемията, уточни основният изпълнителен шеф на „ Ditch the Label ” – Лиъм Хакет. Най-екстремните случаи включват смъртни закани, само че има и Ъ.

Принос за растежа на е директно обвързван с обстоятелството, че хората са били затворени на закрито, заключени по домовете си, споделя Лиъм. По неговите думи, скуката и чувството, че човек няма надзор на живота си, са довели до „ съвършена стихия ” за онлайн насилието. Към това може да се добави и остатъкът от свободно време, в което човек „ се чуди какво да прави ”.

За взрива на онлайн агресивността се приказва от дълго време и не е необичайно, че го има. Въпросът е за какво това проучване излиза чак в този момент. Най-тревожното, съгласно отчета, е че в сегашния миг обществото към този момент е приело казуса за нещо обикновено. „ Нормализирахме ”, споделя Лиъм.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР