Речните нива в по-голяма част от басейните ще се понижават

...
Речните нива в по-голяма част от басейните ще се понижават
Коментари Харесай

МОСВ: Какво е състоянието на речните нива у нас след дъждовете

Речните равнища в по-голяма част от басейните ще се намаляват през днешния ден. В резултат на оттичане и превалявания ще има покачвания в междинните и долните течения на главните реки на Дунавски басейн, водосборите на Добруджанските реки, Черноморски басейн, Рило-родопските притоци на р. Марица, във водосбора на р. Арда, долните течения на главните реки на Западнобеломорски басейн. Това се показва в оповестена на уеб страницата на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) прогноза.

На 19 и 20 април речните равнища в по-голямата част от Дунавски басейн също ще се намаляват. Утре ще се намаляват и равнищата в Черноморски басейн. В резултат на оттичане и превалявания на 19 април ще има покачвания в долните течения на главните реки на Дунавски басейн и във водосборите на р. Места и р. Доспат, а на 20 април, в следствие още веднъж на дъждове, ще има покачвания във водосборите на Добруджанските реки, южните черноморски реки,  родопските притоци на р. Марица, водосборите на р. Арда и р. Бяла и във водосборите на р. Места и р. Доспат.

Водните количества ще бъдат под праговете за внимание, осведомят от екоминистерството.

През нощта преваляванията в цялата страна временно ще спрат, на места и облачността ще се раздра, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология по-рано през днешния ден. Северозападният вятър ще отслабне, само че единствено в югозападните региони ще стихне. Минималните температури ще бъдат сред 2° и 7°, в котловините на Югозападна България - до 0°, в София - към 1°. Утре облачността над страната ще е забележителна, с по-съществени разкъсвания по поречието на р. Дунав. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР