Речите за бъдещите отношения между Великобритания и ЕС трябва да

...
Речите за бъдещите отношения между Великобритания и ЕС трябва да
Коментари Харесай

Юнкер поиска речите за Брекзит да бъдат превърнати в договори

Речите за бъдещите връзки сред Англия и Европейски Съюз би трябвало да бъдат превърнати в контракти и съглашения допустимо най-скоро . Това изиска ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, представен от " Ройтерс ".

" Очевидно е, че ние се нуждаем от по-голямо обяснение от Англия, в случай че желаеме да реализираме съгласие за нашите бъдещи връзки ", сподели Юнкер на пленарно съвещание на Европейския парламент в Страсбург.

" Докато часовникът отброява, остава една година, в този момент е време да превърнем речите в контракти, да превърнем уговорките в съглашения ", добави той.

Юнкер акцентира значимостта на прозрачността и прагматизма на договарянията за Брекзик.

По отношение на въпроса за ирландската граница, ръководителят на Европейска комисия съобщи, че Лондон и Брюксел са постигнали единодушие, че не би трябвало да има " твърда " граница сред Ирландия и Северна Ирландия.

Споразумението " Добрият петък " ( " Споразумението от Белфаст " ) би трябвало да бъде непокътнато във всичките му измерения...27-те страни членки са непоколебими и единни що се отнася до Ирландия. За нас няма ирландски въпрос, това е европейски въпрос, посочи той.

Междувременно основният договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние съобщи пред европарламента, че Англия не може да бъде трета страна и да резервира облагите на Европейски Съюз след напускането си през 2019 година

" Не може да има по едно и също време статут на трета страна и да упорства за облаги от Европейски Съюз ", отсече Барние и добави: " Време е да се надигнем пред сложните обстоятелства ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР