Реално само за хората, които са имали тежки алергични реакции,

...
Реално само за хората, които са имали тежки алергични реакции,
Коментари Харесай

Специалист каза кой е застрашен от тежка алергична реакция от ваксината срещу коронавирус на Pfizer/BioNTech

Реално единствено за хората, които са имали тежки алергични реакции, им е противопоказно да си сложат РНК имунизацията на Pfizer/BioNTech. Това съобщи доцент Мария Стаевска, шеф на Клиниката по клинична алергология на УМБАЛ „ Александровска “.
Според думите на Стаевска, докладваните странични резултати за имунизацията на Pfizer/BioNTech при клиничното тестване в трета фаза т.е. при към 20 000 души са 0,56 на 100, толкоз са и в плацебо групата (също към 20 000 души). Цитираните от доцента данни за имунизацията на Moderna – към 1%, при плацебо групата е имало 1,3% странични резултати.
 Съобщиха публично какъв брой са нежеланите реакции при над 4700 имунизирани против ковид в България Съобщиха публично какъв брой са нежеланите реакции при над 4700 имунизирани против ковид в България
От 4739 ваксинирани против COVID-19 души в България (всичките с РНК имунизацията на Pfizer/BioNTech), има докладвани единствено 4 нежелани реакци...
Стаевска показа пред Българска национална телевизия и, че при нея е имало лека болежка в мускула – това е й най-често посочваната странична реакция. Отшумяло е за ден.
Не виждам за какво да не се ваксинираш. Подходът при РНК имунизациите ми се вижда извънредно грациозен. РНК-то влиза в клетките ни, с цел да създаде доста по-малко белтък (протеин), в сравнение с която и да е друга ваксина, разяснява Стаевска.
Мисля, че самата РНК не може да провокира отключване на алергии. Вече във връзка с липозомите има полемика (бел. ред. – РНК молекулата е предпазена от 4 типа липозоми, а да може да стигне до клетката ни и да ѝ съобщи информация за имунитет, преди имунната ни система да го унищожи). Стаевска особено уточни, като сподели, че имало полемики за общо 8 случая на тежки алергични реакции в Съединени американски щати и Англия след слагане на имунизацията на Pfizer/BioNTech, само че към момента не е потвърдено, че този липид е отговорен. Той е вложен във имунизацията, с цел да " скрие " РНК молекулата, която отива до клетката ни и там ѝ предава информацията по какъв начин да построи антитела съответно против ковид SARS-CoV-2.
За хора с астма, сенна хрема, атопична алергия не е неразрешено да се имунизират, сподели още Стаевска. Доцентът съобщи и, че няма проблем хора с целогодишно високи стойности на антитела IgE (Имуноглобулин Е) да се имунизират. Тя подсети, че хора с по-лека форма на алергия в действителност по-рядко влизат в болница при болест с COVID-19.
 Първи случай на остра алергична реакция от имунизацията на Moderna Първи случай на остра алергична реакция от имунизацията на Moderna
Остра алергична реакция се е появила при доктор от Бостън, получил имунизацията против ковид на компанията Moderna, написа в. „ Ню...
Специално за носенето на маски, доцент Стаевска предизвести, че контактен дерматит може да се развие, в случай че на маската има железна пластина - такива маски има. Иначе няма проблем.
Доцентът предизвести и да не се стига до невротизиране – да вземем за пример да не бършеш ръцете си непрекъснато, откакто не си докосвал нищо.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР