Реализирането на националната космическа програма на Турция продължава без забавяне,

...
Реализирането на националната космическа програма на Турция продължава без забавяне,
Коментари Харесай

По план! Реализирането на националната космическа програма на Турция продължава

Реализирането на националната галактическа стратегия на Турция продължава без закъснение, разгласи турският министър на индустрията и технологиите Мустафа Варанк, който приказва през вчерашния ден на откриването на националния Фестивал за наблюдаване на небето в окръг Анталия.

Тазгодишният фестивал бе открит в базата на Националната обсерватория на Турския съвет за научно-технически проучвания (ТЮБИТАК), намираща се на 2000 метра надморска височина в местността Саклъкент в планината Торос.

Без никакво закъснение продължава реализирането на националната ни галактическа стратегия, на която държавното управление ни отделя изключително внимание. В началото на 2023 година ще изстреляме в орбита националния спътник за наблюдаване İMECE, уточни министър Варанк.

Той заяви, че през идната 2023 година, когато се навършват 100 години от основаването на Република Турция, в Международната галактическа станция ще бъде изпратен турски жител. Варанк добави, че до края на годината се възнамерява да бъде обявено името на турския космонавт.

Министърът на индустрията и технологиите приказва през вчерашния ден още по редица тематики, в това число по въпроси, свързани с отбранителната индустрия на Турция. Той напомни, че в страната са осъществени значими софтуерни планове, измежду които безпилотните изтребители „ Байрактар “.

Предприемаме решителни стъпки, " с цел да се превърнем в нов център " в непрекъснато изменящия се авто бранш с производството на нашия електромобил TOGG, уточни Варанк.

Той заяви, че на 29 октомври ще бъде открит заводът на TOGG и тогава стартира серийното произвеждане на турските електрически автомобили.

На 29 октомври е националният празник на Турция. Тази година ще бъде маркирана 99-ата годишнина от основаването на републиката от Мустафа Кемал Ататюрк.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР