Реализацията е в рамките на предприетата от служители на РД

...
Реализацията е в рамките на предприетата от служители на РД
Коментари Харесай

Задържаха двама каналджии и 36 незаконни имигранти в землището на с. Мезек

Реализацията е в границите на подхванатата от чиновници на РД „ Гранична полиция “- Елхово и Смолян и ОДМВР-Хасково профилирана полицейска интервенция по противопоставяне на опити за противозаконна миграция през българо-гръцката и българо-турската граници, определяне на непознати жители, нелегално пребиваващи в граничната зона на област Хасково. Операцията е осъществена при натоварен продан на данни сред трите структурни звена на Министерство на вътрешните работи и под наблюдението на Районна прокуратура - Свиленград. За задачата били излъчени гранични полицейски наряда от ГПУ Ново село за наблюдаване на държавната граница, а взаимни екипи подхванали инспекции на лица и коли, хотели, хостели, заложни къщи и селскостопански постройки, бунгала и други места, където е допустимо укриването на противозаконни мигранти, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

В хода на дейностите вечерта на 26 септември, в землището на с. Мезек, било засечено нелегално прекосяване на държавната граница. В региона униформените забелязали два автомобила, движещи се към вътрешността на страната – „ Мерцедес “ и „ Форд Галакси “. След подхванато гонене на колите автопатрули на ГПУ-Ново село и ОДМВР–Хасково спрели мерцедеса в землището на село Сива река и задържали лидера – 33-годишен старозагорец. В автомобила били открити 17 непознати жители – мъже, дами и деца, по техни данни иракски жители. При последващите оперативно-издирвателни дейности е открит и арестуван като съпричастен към случая и вторият лидер – 23-годишен мъж от гр. Гълъбово. Във форда му били открити още 19 чужденци, които също се показали за иракчани.

Двамата водачи и незаконните непознати жители са арестувани. Образувани са досъдебно произвеждане по чл.281 от Наказателен кодекс и бързи производства по член 279 от Наказателен кодекс. Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР