Реалистично е Македония да получи покана за членство в Европейския

...
Реалистично е Македония да получи покана за членство в Европейския
Коментари Харесай

Министър Захариева: Реалистично е Македония да получи покана за членство в ЕС още през 2018 г.

Реалистично е Македония да получи покана за участие в Европейския съюз още тази година. Това уточни пред Дарик външният министър на България Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна... към профила.

"При прогрес за диалога за името и при прогрес за проекта за промени, който те имат. Те имат много упорит проект, който имаха опция да показват ", добави още тя. Външният министър напомни, че Македония има статут на претендент за член на блока още от 2005 година, само че политиката на страната за нерешаване на проблемите с нейните съседи я е довела до 13-годишно забавяне.

"Радвам се, че държавното управление в Македония разбра, че политиката против не е политиката на европейските полезности ", изясни Захариева.

Тя дефинира подписването на контракта за добросъседство с Македония като събитието на 2017 година „ Всъщност доста държавни управления са работили преди този момент по тази сага и доста се веселя, че тя най-сетне завърши. Но по-важното е, че този контракт се съблюдава още преди да влезе в действие. Лично аз не можех да си показва да вземем за пример двамата министър председатели ( Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила и Зоран Заев ) да отидат пред паметника на цар Самуил в София или пред паметника на Гоце Делчев в Скопие. И тази смяна в отношението на политическо равнище се усеща и сред хората ", разясни още Захариева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР