Реал Мадрид срещу Манчестър Сити е голямото дерби от ¼-финалите

...
Реал Мадрид срещу Манчестър Сити е голямото дерби от ¼-финалите
Коментари Харесай

Тежък сблъсък в жребия за Шампионска лига

Реал Мадрид против Манчестър Сити е огромното дерби от ¼-финалите в Шампионската лига. Това стана факт след тегленето на жребия. Двата тима се срещат три пъти на полуфинали и един път на 1/8-финалите в интервала 2016 – 2023 година в Шампионска лига. През сезон 2015/16 „ лос бланкос “ отстрани „ жителите “, като през 2019/20 Манчестър Сити взе реванш.

 

A post shared by UEFA Champions League (@championsleague)

Реал Мадрид взе сладостен реванш през сезон 2021/22, а воденият от Пеп Гуардиола отбор в профил точно Реал Мадрид по пътя си към финала през миналия сезон. Байерн Мюнхен ще се изправи против Арсенал. Двата тима се засичат три пъти в елиминационната фаза на Шампионска лига в интервала 2012 – 2017 година, като във всеки един случай Байерн Мюнхен прогресира напред в конкуренцията, а Арсенал ще търси своя сладостен реванш против този противник.

Първите дуели от четвъртфиналите ще се изиграят на 9 и 10 април 2024 година, като хазаин ще бъде първият изтеглен тим. Реваншите ще се проведат седмица по-късно на 16 и 17 април. Полуфиналите ще се изиграят в интервала 30 април – 8 май 2024 година. Тазгодишният край на Шампионската лига ще се изиграе на митичния „ Уембли “ на 1 юни.

Всички 1/4 финални двойки в Шампионска лига:

Арсенал – Байерн Мюнхен
Атлетико Мадрид – Борусия Дортмунд
Реал Мадрид – Манчестър Сити
Пари Сен Жермен – Барселона

Потокът за полуфиналите:

Атлетико Мадрид/Борусия Дортмунд – Пари Сен Жермен – Барселона
Арсенал/Байерн Мюнхен – Реал Мадрид – Манчестър Сити

Източник: corner.dir.bg

Още вести четете в категория Спорт

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР