Реал (Мадрид) спечели за 14-ти път в историята си Шампионската

...
Реал (Мадрид) спечели за 14-ти път в историята си Шампионската
Коментари Харесай

Реал триумфира за 14-ти път в Шампионската лига

Реал (Мадрид) завоюва за 14-ти път в историята си Шампионската лига, откакто победи на финала в Париж Ливърпул с 1:0. В герои за испанците се трансфораха Винисиус Жунир, който вкара единствения гол в 59-та минута и Тибо Куртоа, който направи феноменални спасявания на вратата. 

 

Началото на дуела беше забавено с повече от 35 минути поради вълнения към " Стад дьо Франс ". Феновете на Ливърпул не съумяха да заемат нещата си на стадиона. Според УЕФА входовете са били затворени поради съображения за сигурност, само че голям брой клипове посочваха, по какъв начин англичани прескачат оградите и влизат без билети на стадиона. Органите на реда пък бяха принудени да употребяват пикантен спрей.

 

След началото на мача Ливърпул пое контрола и имаше купища положения още през първото полувреме. Тибо Куртоа отрази два ранни удара на Мохамед Салах. Трент Александър-Арнолд също опита шанса си, само че без триумф. В 21-та минута Мане се освободи в наказателното поле и прати ужасно топката към вратата, само че Куртоа мазета с върха на пръстите си, а тя по-късно се отклони в гредата.

 

Последваха още няколко преференциални обстановки за Ливърпул, а Реал осъществя с първия си удар в 43-та минута. Бензема беше изведен зад отбраната, само че се забави и не съумя да насочи удар. След това обаче се получи безредие в наказателното поле на англичаните и топката още веднъж се озова в крайници на Бензема. Французинът този път не сбърка и осъществя, само че попадението му беше анулирано след преразглеждане на ВАР. Ситуацията бе задоволително противоречива, защото Бензема бе в засада по време на подаването, само че повторенията демонстрираха, че топката му бе подадена от полузащитника на " алените " Фабиньо. Въпреки разногласията гол нямаше.

 

Второто полувреме стартира още веднъж с напън на Ливърпул и още в началните минути Диас като по знамение не засече едно остро подаване пред вратата на Реал. В 59-та минута Реал дочака момента си и поведе в резултата. Федерико Валверде проби и центрира от дясното крило, с цел да откри Винисиус Жуниор на метри от вратата. Бразилецът нямаше по какъв начин да сбърка на опразнената врата и осъществя за 1:0.

 

До края Ливърпул натискаше и в 64-та минута Куртоа още веднъж отчая нападателите на англичаните, откакто отрази удар на резервата Диого Жота. В 83-та минута белгиецът още веднъж сподели невероятната си класа, отразявайки доста рисков удар на Салах.

 

В заключителните минути Реал се защитаваше и опитваше с контраатаки да усили задатъка си. Грешни решения пред противниковата врата на Бензема, Винисиус и Дани Себайос не разрешиха това. В последна сметка Реал удържа нежна

та си преднина и победи с най-ценния клубен трофей. Карло Анчелоти пък стана първият треньор в историята, който печели Шампионската лига четири пъти.

Ливърпул – Реал (Мадрид) 0:1

0:1 Винисиус Жуниор 59‘

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Конате, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Хендерсън (77 – Кейта), Тиаго (77 – Фирмино), Салах, Диас (65 – Жота), Мане

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Милитао, Алаба, Менди, Каземиро, Кроос, Модрич (90 – Себайос), Валверде (86 – Камавинга), Винисиус (90 – Родриго), Бензема

 

Източник: БНР

 

Снимка: БГНЕС

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР