Реал Мадрид съсипа с 4:1 и спечели Суперкупата на Испания

...
Реал Мадрид съсипа с 4:1 и спечели Суперкупата на Испания
Коментари Харесай

Реал Мадрид съсипа Барселона и взе Суперкупата

Реал Мадрид унищожи с 4:1 и завоюва Суперкупата на Испания за 13-ти път. Винисиус Жуниор влезе в историята, като осъществя хеттрик единствено за 39 минути. Още едно попадение добави Родриго. За Барселона се разписа Роберт Левандовски в средата на първото полувреме. Каталунците също така приключиха мача с човек по-малко поради аления картон на Роналд Араухо в 71-ата минута.

Мачът за трофея се игра пред 25 000 фенове в Саудитска Арабия. Това беше и победа номер 104 в историята на Ел Класико за Реал. Карло Анчелоти пък се изравни по титли със Зинедин Зидан. И двамата имат по 11 отпред на Белия балет.

Барса имаша отлична офанзива още в петата минута. Серджи Роберто и Левандовски обаче не съумяха да добутат топката в мрежата. И каталунците бяха осъдени единствено две минути по-късно. Джуд Белингам изведе Винисиус между Араухо и Кунде и бразилецът преодоля вратаря за 1:0. В идната офанзива Родридо стреля, само че Иняки Пеня избави. Две минути по-късно към този момент беше 2:0. Родриго получи превъзходен пас от Карвахал, влезе в наказателното поле и изведе Винисиус, който вкара от близко.

Феран Торес незабавно по-късно уцели напречната греда за Барселона. Все отново в 33-ата минута Левандовки се разписа с удар от воле за 2:1. Реал Мадрид обаче доста бързо отхвърли противника си. Само 4 минути по-късно Араухо събори Винисиус в назателното поле. Бразилецът се изправи и вкара отсъдената дузпа за 3:1.

След почивката отборът на Анчелоти се прибра обратно и чакаше своя късмет на контраофанзива. И в 64-ата минута стана 4:1. Атаката стартира от Тони Кроос, който хвърли пас към Винисиус, който потърси Белингам. Топката беше изчистена, само че стигна до Родриго и той я вкара в мрежата.

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР