Реал Мадрид победи Айнтрахт Франкфурт с 2:0 в двубоя за

...
Реал Мадрид победи Айнтрахт Франкфурт с 2:0 в двубоя за
Коментари Харесай

Реал Мадрид триумфира със Суперкупата на Европа

Реал Мадрид победи Айнтрахт Франкфурт с 2:0 в дуела за Суперкупата на Европа. Давид Алаба и Карим Бензема се разписаха за “белия балет”.

Преди началото на дуела Винисиус и Карим Бензема получиха премиите за най-хубав състезател и най-хубав млад състезател в Шампионска лига през миналата акция.

Karim Benzema and Vinicius Junior are presented with their Champions League Player of the Season and Young Player of the Season awards
— GOAL (@goal)

През първото полувреме Тибо Куртоа отрази изстрели на Даичи Камада и Ансгар Кнауф, а Винисиус стреля в гредата.

Възпитаниците на Карло Анчелоти съумяха да поведат преди паузата. Испанците откриха резултата след корнер. Каземиро върна с глава от аутлинията към Давид Алаба, който се разписа в опразнената врата. Алаба е най-резултатният бранител на “кралете” от началото на предишния сезон. Той има 4 гола в 47 срещи.

След почивката испанският първенец продължи да нападна. Каземиро стреля в напречната греда с удар от границата на наказателното поле.

Карим Бензема удвои задатъка на отбора си в 65-ата минута. Французинът получи подаване от Винисиус и стреля с едно допиране за 2:0. Нападателят се изкачи на втората позиция в голмайсторската класация в Реал Мадрид. Голмайсторът има 324 попадения, с едно повече от Раул. Лидер в класацията е Кристиано Роналдо с 450 гола.

Олимпийският стадион в Хелзинки бе хазаин на конкуренцията за първи път.

Карло Анчелоти завоюва трофея с Милан през 2003 и 2007 година и с Реал Мдрид през 2014 година Италианецът се трансформира в треньора, печелил оценката най-вече пъти, като задмина Хосеп Гуардиола.

Реал е петкратен притежател на Суперкупата на Европа. Отборът изравни рекордьорите Барселона и Милан с по пет Суперкупи.

Досега Айнтрахт в никакъв случай не бе играл в мач за Суперкупата на Европа, като от немските представители само Байерн е печелил оценката – през 2013 и 2020 година

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР