Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед излизат тази вечер в мач

...
Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед излизат тази вечер в мач
Коментари Харесай

Изпепеляващ сблъсък в гореща Македония

Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед излизат довечера в мач за Суперкупата на Европа. Двубоят е от 21:45 часа българско време на стадион " Филип II Македонски " в Скопие. На по-малко от 250 километра от София ще се състои впечатляващ конфликт сред част от най-хубавите футболисти в света.

След като стана първият тим, който печели в две следващи години Шампионската лига, в този момент Реал ще опита да повтори достижението на Милан от 1989 и 1990 година и да стане вторият отбор с две следващи Суперкупи на Европа. Досега " белият балет " има три оценки във витрината си, само че изостава по този индикатор от Барселона, който е с 5, колкото има и Милан.

Манчестър Юнайтед пък е вдигал този трофей единствено един път до момента, като на два пъти губи във финалния дуел. Този мач ще бъде специфичен за мениджъра на " алените дяволи " Жозе Моуриньо, който с изключение на, че ще се изправи против някогашния си клуб, ще стане и първият треньор, който ще взе участие на край за Суперкупата на Европа с трети друг тим. До момента обаче португалецът има две изгубени борби за трофея - отпред на Порто през 2003 година и с Челси през 2013 година.

В състава на Реал Мадрид огромната въпросителна преди мача е към звездата Кристиано Роналдо. Той получи много дълга отмора и напълно неотдавна се причисли към отбора. Въпреки това бе включен в групата за мача

В състава на Юнайтед пък проблемите са в отбрана, където и двамата централни бранители - Ерик Байи и Фил Джоунс, са осъдени за този мач, което значи, че дебют ще направи новата покупка Виктор Линдельоф, който ще си партнира с Крис Смолинг.

Реал (Мадрид) – Манчестър Юнайтед
Днес от 21:45 часа
Стадион: „ Филип II Македонски “
Съдия: Джанлука Роки (Италия)
Пряко по БТВ Екшън

Вероятни сформира:
Реал Мадирд: Навас, Карвахал, Варан, Рамос, Марселоа, Модрич, Каземиро, Кроос, Бейл, Бензема, Асенсио
Резерви: Касия, Вайехо, Начо, Ернандес, Йоренте, Иско, Ковачич, Себайос, Роналдо, Васкес, Майорал
Контузени: няма; Наказани: няма
Треньор: Зинедин Зидан

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Линдельоф, Смолинг, Блинд, Валенсия, Ерера, Матич, Погба, Дармиан, Мхитарян, Лукаку
Резерви: Жоел Перейра, Туанзебе, Карик, Фелайни, Мата, А. Перейра, Лингард, Рашфорд, Марсиал
Контузени: Рохо, Шоу, Йънг; Наказани: Бай, Джоунс
Треньор: Жозе Моуриньо

Любопитни обстоятелства:

*Реал Мадрид не е спечелил нито един от трите финала против британски тимове. През сезон 1970/71 отборът отстъпи на Челси във край за КНК. Презц 1998 година още веднъж преклониха глава пред Челси за Суперкупата на Европа. През 1981 година Реал Мадрид падна от Ливърпурл във финала за КЕШ с 0:1.

*В последните години испанските тимове преобладават в мача за Суперкупата на Европа. Тимове от Примера дивисион завоюваха 7 от последните 8 финала за този трофей. Барселона победи три пъти (2009, 2011 и 2015 г.), два пъти победител стана Реал Мадрид (2014 и 2016 г.) и два трофея отидоха във витрината на Атлетико Мадрид (2010 и 2012 г.).

*Реал Мадрид е изгубил единствено един от последните си 18 мача в Европа (баланс 12-5-1). Случи се в реванша от полуфиналите против Атлетико Мадрид с 1:2.

*Реал Мадрид няма загуба от англичани към този момент 9 мача. За последно Реал падна от Ливърпул с 0:4 в 1/8-финал за Шампионската лига през сезон 2008/09.

*Най-скорошната среща на Реал Мадрид с англичани е през сезон 2015/16 в Шампионската лига. Тогава те отстраниха с общ резултат 1:0 Манчестър Сити на полуфиналите.

*Манчестър Юнайтед не е позволил загуба в последните си 11 мача в Европа (баланс 8-3-0). За последно отборът отстъпи на Фенербахче в посещение в групите на Лига Европа през предходната есен.

*По пътя към спечелването на трофея Манчестър Юнайтед в профил един испански отбор – Селта, с 1:0 като посетител и 1:1 вкъщи.

*В последните 10 мача против испански противници Манчестър Юнайтед е с баланс 2-4-4.

*Манчестър Юнайтед три пъти са спорили с испанци за евротрофей. И трите пъти е било против Барселона. Юнайтед завоюва КНК през 1991 година, само че изгубиха два пъти финали в Шампионската лига (2009 година с 0:2, Бербатов игра за Юнайтед) и през 2011 година с 1:3.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР