Реал Мадрид е отказал бомбастична оферта за халфа Федерико Валверде,

...
Реал Мадрид е отказал бомбастична оферта за халфа Федерико Валверде,
Коментари Харесай

Реал отказал бомбастична оферта за Федерико Валверде

Реал Мадрид е отказал бомбастична оферта за халфа Федерико Валверде, твърди журналистът Томас Гонзалес-Мартин. На " Сантиаго Бернабеу " е пристигнало предложение на стойност 90 милиона евро за 24-годишния уругваец, само че то изрично е било отхвърлено от Флорентино Перес. На този стадий не се разкрива кой е клубът, предложил тази сума.

Още преди няколко седмици Карло Анчелоти разгласи, че е удовлетворен от състава, с който разполага след привличането на Орелиен Чуамени и Антонио Рюдигер. Тогава наставникът съобщи, че клубът не възнамерява да прави повече попълнения, като не се чакаха и продажби на съществени футболисти, а вероятно единствено на такива с по-периферна функционалност в състава.

Изненадащо обаче преди дни Реал се раздели с Каземиро, който мина в Манчестър Юнайтед за сума от към 70 милиона евро. Това още повече е предиздвикало Анчелоти да блокира продажбата и на Валверде, защото не желае да изгуби още един основен състезател в центъра на терена дни преди затваряне на трансферния прозорец. Шефовете също са подкрепили това решение, защото сега клубът няма незабавна потребност от финансови приходи, изключително след продажбата на Каземиро.

Федерико Валверде бе притеглен в Реал Мадрид от Пенярол през 2016 година за скромната сума от 5 милиона евро. Първоначално той мина през втория тим, а един сезон игра и чартърен в Ла Коруня. Уругваецът проби в първия състав на " кралския клуб " през сезон 2018-19 и последователно стартира да има все по-важна роля в клуба. До момента той има 151 мача, 7 гола и 8 асистенции за мадридчани.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи мачове от испанската LaLiga, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport 4.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР