Реал Мадрид доста криволичеше по време на лятната си подготовка

...
Реал Мадрид доста криволичеше по време на лятната си подготовка
Коментари Харесай

Реал забрави лошото лято и си го изкара на Селта навън

Реал Мадрид много криволичеше по време на лятната си подготовка и имаше доста тежки моменти, а експертите предричаха тъмен старт на сезона за отбора на Зинедин Зидан. Но "белите " потеглиха с безапелационна победа на старта на акцията в Примера дивисион и смълчаха Селта във Виго с 3:1.

Карим Бензема откри головото шоу на "Балаидос " с ранен гол, само че малко след почивката Лука Модрич си изкара пряк червен картон и като че ли домакините получиха своя късмет. Но не би. Пет минути след изгонването на хърватина Тони Кроос удвои и удави порива на Селта.

Впоследствие в края Лукас Васкес оформи класиката в интерес на Реал, само че тя не се задържа като краен резултат, тъй като в продължението на мача Икер Лосада оформи крайния резултат и най-малко избави малко от достойнството на отбора си с почетно попадение.

Интересното е, че титуляр за мадридчани стартира низвергнатият Гарет Бейл, който беше на дребна крачка от овакантяване през лятото. И уелсецът бързо се отблагодари за доверието. В 12-та минута той направи страховит пробив, навърза бранител на Селта и пусна рязък пас за Карим Бензема, който със мощен шут откри резултата - 1:0.

Това ранно попадение успокои "белите " и те заиграха своя футбол през останалата част от полувремето. Те имаха много обстановки и да удвоят, само че направиха куп пропуски. В 36-та минута Лука Модрич беше покрай попадението, само че ударът му от границата на наказателното поле беше избавен с тъга от вратаря.

Гарет Бейл можеше да ознаменува титулярното си място и с гол тъкмо преди почивката, само че мощният му удар от отдалеченост отиваше до дясната греда, където вратарят се намеси превъзходно и със страхотна интервенция опази интригата.

В продължението на първата част домакините стигнаха до попадение. Браис Мендес беше прецизен след пас на Яго Аспас, само че реферите прегледаха обстановката с ВАР и решиха, че е имало игра с ръка и не зачетоха попадението. Така почивката пристигна при гол задатък за гостите.

Яго Аспас можеше да изравни незабавно след подновяването на играта, само че Тибо Куртоа избави. Така се стигна досега в 56-та минута, който можеше да се окаже основен за изхода. Тогава Лука Модрич можеше да счупи глезена на Денис Суарес, реферите прегледаха обстановката с ВАР и показаха непосредствено пътя към съблекалнята за хърватина.

Селта се подвигна да изравнява, само че бързо мераците му бяха попарени. В 61-та минута при една постепенна офанзива Марсело пусна една топка за Тони Кроос на към 30 метра от голлинията и мощният изстрел на германеца се озова съвсем в сглобката - 2:0.

Това обезсърчи домакините и те бяха бледа сянка на самите себе си. Все отново Яго Аспас можеше да понижи в 73-та минута, само че изстрелът му от отдалеченост мина на сантиметри от лявата греда. Всичко завърши дефинитивно минути по-късно.

В 80-та минута неточност в отбраната на Селта разреши на Карим Бензема да покаже класа и след прелестен финт да подаде на Лукас Васкес самичък против вратаря. Изстрелът му беше безмилостен, а резултатът набъбна на 3:0.

Все отново в първата минута на продължението Папе Шейх откри Икер Лосада в наказателното поле и неговият удар преодоля Тибо Куртоа за крайното 1:3. Но този почетен гол беше единствено малко успокоение за почитателите на "Балаидос ".

С този триумф Реал отговори на грешката на първенеца Барселона в първия кръг, който загуби с 0:1 в гостуването на "Сан Мамес " на Атлетик Билбао и даде поръчка за купата 37 кръга преди края с три точки задатък пред каталунците.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР