Реакцията на завода за производство на цимент спрямо прессъобщението, което

...
Реакцията на завода за производство на цимент спрямо прессъобщението, което
Коментари Харесай

Община Девня: Девня цимент ни наклевети

Реакцията на завода за произвеждане на цимент по отношение на прессъобщението, което изпратихме на медиите през миналия уикенд - за новото приложение в формалния уебсайт на Община Девня, с което жителите могат да наблюдават в действително време качеството на въздуха, би била разбираема единствено в случай че в това дружество са си построили конвенционален инстикт да работят на правилото " Гузен негонен бяга ". Това обявиха от Пресслужбата на Община Девня във връзка скандалното ответно писмо, което " Девня цимент " изпратиха до медиите.
" Никъде в прессъобщението ни не се показва съмнение, че заводът за произвеждане на цимент е източник на наднорменото запрашаване с фини прахови частици, записано в съботния ден. Това, несъмнено, не значи, че читателите на текста не могат да вършат лични догатки и заключения. Все отново мисленето не е неразрешено и се надяваме, че това е по този начин и на територията на " Девня цимент ".

Фактът, че този цех попада в обсега на деяние на автоматизираната измервателна станция " Изворите " е изцяло меродавен, само че едва ли е прочут на необятната публика, която има изконното право да бъде изчерпателно осведомена, в това число и за това, че от предприятието не са спазили обещанието си да дават на общината данните от личните непрекъснати измервания на отделяните в индустриалния развой нездравословни излъчвания. Именно заради " чувствителността на тематиката ", както са се изразили в ответното си прессъобщение от "Девня цимент ", ние сме уведомили аудиторията в относителна цялост. Последното обаче напълно не значи, че сме създали съмнение за източника на замърсяването, тъй като описаните елементи не са съотнесени каузално, а на всичкото от горната страна в прессъобщението категорично е отграничено, че източникът на замърсяването е незнаен. Нещо повече, в заключителното изречение, което обосновава въпроса за какво регистрираните от станцията превишения би трябвало да се търсят най-много в производствата, намиращи се в нейния обхват, на никое място не е посочено името " Девня цимент ". Граматическите категории на употребяваните думи изцяло изключват освен признака уточненост, само че и конвенционалност, с който официално се показва съмнение.

Ето за какво недоказана остава освен субективната, само че и обективната страна на вмененото ни от " Девня цимент " действие, от което пък може се обоснове догатката, че създателят на ответното прессъобщение е лингвистичен и юридически дилетант. В опита си да ни упрекна в клюка, той самичък е осъществил състава на това закононарушение, за което ни дължи обществено опрощение ", безапелационни са от Пресслужбата на Община Девня.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР