Реакцията на правителството – лично на премиера и на вицепремиерите,

...
Реакцията на правителството – лично на премиера и на вицепремиерите,
Коментари Харесай

Калоян Методиев: България стана жертва на борбите в ЕНП

Реакцията на държавното управление – персонално на премиера и на вицепремиерите, против отразяването на убийството на Виктория Маринова и намеците, че то е обвързвано с работата ѝ като публицист от европейски медии и политици, е била неверна. Това е мнението на политолога Калоян Методиев, което той изрази в предаването Денят онлайн по Канал 3, като посочи, че до него се е стигнало в някаква степен и поради стартиралата акция за евроизборите.

" Не бих определил този отзив като целенасочена офанзива, тъй като сходна оценка би била самоубийствена и би приличала на Муамар Кадафи, който обясняваше, че е самичък против всички, самичък против неприятния запад. Не може по сходен метод да се отнасяш със международната преса, даже и да не са прави. Защото това би било конфликт сред трен и яйце и ние ще сме яйцето. И това не бе единствено акция в западните медии, съветски издания също отразиха по сходен метод новината.

Няма кой да ти се извини за сходно нещо. Информационният поток е динамичен и той продължава. Ключови неща, които излизаха против България, бяха отрицателни вести - ликвидиране на публицист, корист с еврофондове и така нататък И да не забравяме, че Европейската комисия бе първа в тези информации ", съобщи Методиев.

Той се спря и съответно върху реакцията на премиера Бойко Борисов, който повика посланиците на среща посланиците на 36 страни.

" Беше неточност да се викат посланиците. ГЕРБ е опитна партия, силата им е в пиара или най-малко беше по този начин. Не може да се викат непознатите посланици, това даже и в Азия не се прави. Може някой министър да ги запознае с обстоятелствата. Но да им се обаждаш и да им държиш сметка за медии. Самите те акцентираха, че медиите са самостоятелни.

Това мисля, че ще има дълготраен резултат – това ще се одобри като оскърбление ", безапелационен бе политологът.

Той счита, че България е станала жертва в някаква степен и на битките в ЕНП, като точно един от главните претенденти за ръководител на Еврокомисията на партията Манфред Вебер бе измежду хората, които намекнаха за политически аспект на убийството на Виктория Маринова

" В известна степен имаше стечения на отрицателни условия, първо тъй като България към момента е най-слабото звено в Европейски Съюз, второ – тъй като стартира акцията за Европейския парламент, тя ще е доста жестока и на трето място ЕНП има извънредно огромни вътрешни проблеми – в това число с идентичността, с морала, с лицемерието и с въпроса за полезностите, които са подложени под подозрения. Така че се натрупаха серия от фактори до този световен удар, който се получи върху България. Защото в никакъв случай България не е получавала подобен сериозен удар, без значение дали е обективен или не ", изясни политологът.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР