Реакция предизвика преди всичко начинът, по който беше направено под

...
Реакция предизвика преди всичко начинът, по който беше направено под
Коментари Харесай

Антоанета Цонева: Борисов постави ултиматум на Главчев

Реакция провокира на първо място методът, по който беше направено под натиска на Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, който разгласи, че има друга кандидатура и това незабавно беше приведено в деяние. Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ депутатът от " - " във връзка настояването на служебния министър председател Димитър Главчев Даниел Митов да заеме поста на Стефан Димитров във външното министерство.

Ако господин Борисов не е удовлетворен от този министър, той можеше да бъде извикан в Комисията по външни работи, на която Борисов е ръководител и там да му бъдат заложени въпроси за позиционирането му в българската външна политика. Това обаче не се прави и при никакво невъздържане, че би трябвало да имаме самостоятелен длъжностен кабинет господин Борисов сподели – или се съобразяваш с моята воля, или губиш моята поддръжка и поддръжката на моята политическа мощ, съобщи Цонева.

Конституционните промени допускат избор от 10 позиции. Ние имахме друго предложение, а точно да продължава настоящият кабинет, какъвто е моделът в редица европейски страни, само че това не беше признато. Ние не сме калибрирали това, което е записано, с нашия личен интерес, а с практиките в други страни. Трябва да подчертаем, че към този парламентарен текст трябваше да има специфичен закон, за който обаче не стигна времето, уточни депутатът от " - ".

Писали сме текстове с убеждението, че това е процедура, която може да извади страната от режима, в който беше влезнала със служебните кабинети на президента. Основната цел беше да бъдат предотвратени политически рецесии, добави.

Не се сбъднаха прогнозите, че ще се стигне до конституционна рецесия. Ние имаме рецензии към министъра на вътрепните работи и министъра на електронното ръководство. Точно тези министри имат отношение към честността на изборния развой. Обосновахме се за какво имаме рецензии тъкмо към тези министри. Очевидно господин Главчев няма желание да чуе нашите рецензии, само че дано да бъде направено по този начин, че да бъдат извършени почтени и свободни избори. Трябва да бъде спазен добър стандарт. Мерките, които би трябвало да се подхващат, са доста ясно написани. Институциите имат потенциала да го създадат, въпросът е дали ще имат и волята. Ние ще следим доста прецизно това да се случи, акцентира Цонева.

Надявам се хората да излязат и да гласоподават, тъй като в случай че не го създадат, порочните практики като платен и следен избор ще получат доста огромна тежест. В момента властта е в хората. Искам да се обърна към тях и да им кажа – вашият глас има власт, сподели още депутатът от " - ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР