РБ Лайпциг направи огромна крачка към осминафиналите на Лига Европа,

...
РБ Лайпциг направи огромна крачка към осминафиналите на Лига Европа,
Коментари Харесай

Лайпциг почти отстрани незаинтересования Наполи в ЛЕ

РБ Лайпциг направи голяма крачка към осминафиналите на Лига Европа, откакто в първи мач от 1/16-финалите победи италианския гранд Наполи с 3:1 като посетител.

Неаполитанци са водач в Серия А и наподобява ще водят огромна борба за купата, което прави и присъединяване в Лига Европа второстепенно за тях. Това си пролича и от стартовия състав на Маурицио Сари, в който доминираха имена на много футболисти, които рядко получават доста игрово време.

В същото време Ралф Хазенхютъл бе заложил на всичко най-хубаво и в последна сметка по-голямата класа на терена от страна на германците даде своето отражение в безапелационния триумф, на процедура обезпечил и мястото в идващия стадий за втория от миналия сезон в Бундеслигата.

Това обаче не се случи толкоз елементарно, колкото допуска резултатът. През първото полувреме Лайпциг сътвори по-добрите шансове, само че 100-процентови благоприятни условия липсваха и очивката пристигна при 0:0.

Домакините откриха в 52-ата минута, откакто Марко Рог откри Адам Унас, той навлезе в наказателното поле и с диагонален удар в далечния ъгъл осъществя за 1:0.

Отговорът обаче бе доста бърз и в 61-ата минута Тимо Вернер изравни. Той получи добър пас в наказателното поле от Кевин Кампъл, пое си топката и употребява пролуката, с цел да я насочи във вратата на противника.

В 71-ата минута Лоренцо Инсиние, който влезе в игра вместо Марек Хамшик в 53-ата минута, пропусна съвършен късмет за втори гол, а заслуга по тази причина имаше и вратарят Петер Гулаши.

3 минути по-късно Лайпциг стигна до цялостен поврат. Юсуф Поулсен бе изведен прелестно в предни позиции, след което вярно реши да играе с Брума и за португалеца остана да вкара в опразнената врата.

И този резултат устройваше германците, само че в добавеното време те се възползваха от опита на Наполи за изравнителен гол и сътвориха доста бърза контра. При нея Емил Форсберг напредна с топката, след което подаде към Вернер, за който не бе проблем с акуратен удар да вкара втория си гол в дуела и да оформи крайното 3:1.

Реваншът е след седмица в Лайпциг и в него Република България ще има привидно лесната задача да резервира преднината си против водача в Серия А, чиито мисли са ориентирани към борбите по италианските терени.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР