Разводът се оказа заразна болест, която покосява много млади семейства.

...
Разводът се оказа заразна болест, която покосява много млади семейства.
Коментари Харесай

7 разлики между идеалното и нормалното семейство

Разводът се оказа заразна болест, която покосява доста млади фамилии.

А аргументите, които се цитират, са плашещо идентични, и съвсем постоянно идват от дамата:

„ Вече не си приказваме “.

„ Той като че ли не ме вижда “

„ Не си представях живота си по този начин "

„ Искам освен това “

Ние все желаеме освен това. Все нещо чакаме, все на нещо се надяваме, непрестанно подхранвайки фантазиите и фантазиите си с филми, романи, разкази на приятелки и мемоари за първите дни от любовта ни.

Снимките в Инстаграм и постовете във Facebook единствено наливат масло в огъня, тъй като ни карат да мислим, че изключителните моменти на хората са тяхно всекидневие.

Забравяме, че всичко, което виждаме онлалйн, е пресилено, нагласено, режисирано и постоянно безусловно погрешно.

(Само припомняме за случая с наша известна двойка, която се карала преди развода си, а в това време дамата пускала фотоси на чашата си с вино и пишела „ сантиментална вечер с апелирам обичан Иван).

Високите ни упования, подкрепени от подправените обществени мрежи, надутите приказки на псевдо учители по живот и нашите лични неразбираеми показа по какъв начин би трябвало да наподобява живота ни, ни водят само към отчаяние.

Тихата незадоволеност и неясно предпочитание за „ оригиналност “ избликват на повърхността малко откакто се родят децата.

 двойка Thinkstock

Период на огромно тестване за тялото и мозъка, сдобиването с дете се трансформира в препъни камък за фамилията, вместо в крайъгълен подобен, както е било толкоз генерации наред.

„ Не им устоят нервите на дамите “, сподели един млад татко неотдавна.

Да, не им устоят, отговорих му, тъй като сами си слагат непостижими условия и се пробват да ги реализиран.

И когато видят, че не могат да са идеални, тъй като никой не може, им се желае фамилията им да е идеално, мъжът им да е съвършен, децата също да са идеални...

А то е просто невероятно. И в случай че си приказваме повече между тях за това по какъв начин в действителност не сме идеални, а естествени, в случай че спрем да желаеме невъзможното и се радваме на многото, което имаме, всички ние ще живеем по-щастливо и ще успеем да се излекуваме от бракоразвод.

Защото последствията от развода са най-сериозни за децата. А нали сякаш те са най-важното нещо на света...

:
 7 разлики сред идеалното и естественото семейство  7 разлики сред идеалното и естественото семейство  7 разлики сред идеалното и естественото семейство  7 разлики сред идеалното и естественото семейство
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР