Развитието на възможностите за спорт и физически дейности за децата

...
Развитието на възможностите за спорт и физически дейности за децата
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: Развитието на възможностите за спорт за децата и младежите в София са важни

Развитието на опциите за спорт и физически действия за децата и младежите в нашия град са значими за възпитанието на младежите и развиването на спортните ни гении. Младите надарени спортисти се откриват и развиват в спортните клубове. Затова създадохме редица благоприятни условия за поддръжка на клубовете и федерациите за развиване на действия и спортна база. Столична община има специфични стратегии за финансиране на детско-юношеския спорт и Наредба за ръководство и даване на спортна база. Една от първите процедури, която се приготвя по Наредбата след решението на Столичен общински съвет, е за футболното игрище в с. Мировяне. " Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова при посещаване на място на футболното игрище в с. Мировяне, оповестиха от пресцентъра на Столична община.

" С интерес следим активността на спортните клубове и чакаме провеждането на футболни надпревари " – сподели Фандъкова. Тя беседва със Стоян Тодоров, ръководител на „ Спортист 13 – София “.

Над 100 деца от Клуба упражняват на футболното игрище в с. Мировяне. С решение на Столичен общински съвет спортният терен в софийското село в регион „ Нови Искър “ бе възложен за безплатно потребление от Сдружение „ Футболен клуб Спортист 13 – София “ за период от 10 години.

Йорданка Фандъкова уточни, че Столична община сътвори стратегии за поддръжка активността за развиване на детско-юношеския спорт, която правят спортните клубове. Това са: Програма за развиване на детско-юношеския спорт и Програма за физическото образование и спорта. Тази година общо 140 спортни клуба са получили финансиране за развиване на активността си по тези стратегии.

" С цел възобновяване на футболния терен в Мировяне Спортният клуб „ Спортист 13 – София “ планува полагането на автоматизирана поливна система и възобновяване на трибуните. Ще бъде сложено и осветяване на игрището, а два от терените ще бъдат възобновени " – сподели Стоян Тодоров.

Ще бъдат обезпечени и два тенис корта. Те, както и самото игрище, ще имат опция за свободно прилагане.

Възпитаниците на клуба имат тренировки на футболното игрище и сега. Всички треньори са лицензирани от Българска треньорска школа, работят и треньори с лиценз за треньор вратар, „ А “ лиценз. Главен методист на школата е Тодор Паунов.

От футболния клуб са излезли 7 национални състезатели. Възпитаници на школата играят в тимове във Англия и Украйна. Тази година деца от спортния клуб са траяли в мъжкия тим в Окръжна футболна група.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР