Развитието на двустранното сътрудничество в областта на отбраната обсъдиха министърът

...
Развитието на двустранното сътрудничество в областта на отбраната обсъдиха министърът
Коментари Харесай

Тагарев се срещна с новия чешки посланик

Развитието на двустранното съдействие в региона на защитата разискаха министърът на защитата в оставка и посланикът на Чешката република у нас по време на първата си среща след началото на мандата на Мирослав Томан в България. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата. 

Във фокуса на диалозите беше взаимоотношението в областта на отбранителната промишленост и вероятностите за неговото ускорение, като двете страни се сплотиха към визията за огромен капацитет за развиване в региона. Обсъдени бяха опциите и практическите изгоди от Международното ревю за отбранителни артикули и услуги „ Хемус “, което към този момент 29 години е един от най-надеждните сътрудници на националните и интернационалните институции, въоръжените сили, отбранителната промишленост и академичната общественост в полза на националната сигурност и индустриалното развиване. Представители на чешката отбранителна промишленост ще вземат присъединяване в тазгодишното 16-то издание на ревюто, което ще се организира в интервала от 5 до 8 юни в Пловдив.

Партньорството в границите на Европейския съюз и НАТО и смисъла на динамичността на градивния разговор за постигането на общи цели също бяха дискутирани по време на срещата. Министърът в оставка и дипломат Томан подчертаха дългогодишните връзки сред България и Чехия в подтекста на сходния исторически път, извървян от страните ни, показаха още от Министерството на защитата.

Заместник-министърът на външните работи Елена Шекерлетова одобри копия на акредитивните писма на новоназначения посланик на Чешката република в Република България Мирослав Томан на 23 януари. По време на диалога двете страни са разискали както културни тематики, по този начин и партньорството на България и Чехия в границите на Европейския съюз и НАТО.

На 11 март посланикът се срещна с кмета на Пловдив, както и с регионалният шеф на Пловдив Илия Зюмбилев. Сред дискутираните тематики е било и тазгодишното ревю „ Хемус “, където Чехия ще показа новия аероплан L39.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР