Развихря се война на паметта между Русия и Полша, пише

...
Развихря се война на паметта между Русия и Полша, пише
Коментари Харесай

Развихря се война на паметта между Русия и Полша

Развихря се " война на паметта " сред Русия и Полша, написа френският вестник " Фигаро ", представен от Българска телеграфна агенция.

Двете страни си разменят нападки по отношение на успеха над нацизма, Втората международна война, нейния ход и нейните последствия за Източна Европа.

Владимир Путин не бе поканен в понеделник в Полша за възпоменателна демонстрация във връзка 75-ата годишнина от освобождението на Аушвиц, при все това концлагерът е бил освободен от Червената войска.

А полският президент Анджей Дуда отхвърли предходната седмица да взе участие във конгрес по случай годишнината в Ерусалим, тъй като там бе планувано да приказва Путин, упрекван от него, че пренаписва историята.

" Войната на паметта " сред Русия и Полша, а в по-широк проект сред Москва и нейните източноевропейски съседки, е в разгара си. Не минава седмица без публични или " експертни ", от време на време необикновено гневни изказвания от едната и от другата страна, които подклаждат един непотушен до дъно огън. А в това време наближава 9 май - 75-ата годишнина от успеха над нацизма, отбелязва френското издание.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР