Развъдник извън закона - това показва проверката на Българската агенция

...
Развъдник извън закона - това показва проверката на Българската агенция
Коментари Харесай

Глоба и предписание за незаконния кучкарник в Маломир

Развъдник отвън закона - това демонстрира инспекцията на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ), която стартира часове след репортаж на bTV. В него стана ясно, че в селскостопанска постройка до село Маломир стотици кучета живеят с крави зад железна врата.

Собственик на противозаконният обект е Христо Манолов. Справка в регистрите на БАБХ демонстрира,че фамилията има няколко животновъдни обекта, като развъдникът е със статут на кравеферма. Обектът има нарушавания и не дава отговор на ветеринарномедицинските условия, само че продължава да работи.

Бизнесът носи стотици хиляди годишно. Собственикът предлага кучета от разнообразни породи на цена от 250 до 700 лева

Развъдникът ми е легален, безапелационен е Христо Манолов.

Според локални хора, ден преди инспекцията, доста животни са били изведени с бус от обекта. В селото обаче се опасяват да приказват и са скептични, че нещо ще се промени.

След инспекцията на организацията по храните притежателят ще бъде санкциониран и ще му бъде формирано следващото наставление. Прокуратурата се самосезира и образува досъдебно произвеждане.

На брифинг в Бургас представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова сподели,че животните ще бъдат изведени от обекта. Според БАБХ обаче надали ще се стигне до това, тъй като изискванията при които се отглеждат кучетата били „ относително положителни ".

Природозащитни организации се заканиха да апелират всяко решение, което ще остави животните там.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР