Разузнавателните служби на САЩ ще разполагат със собствен инструмент за

...
Разузнавателните служби на САЩ ще разполагат със собствен инструмент за
Коментари Харесай

Американското разузнаване ще ползва аналог на ChatGPT за събиране на данни

Разузнавателните служби на Съединени американски щати ще разполагат със личен инструмент за събиране и разбор на данни от отворени източници, сходен на чатбота ChatGPT с изкуствен интелект. Това заяви организация Bloomberg, като се базира на източници в Централно разузнавателно управление на САЩ.

Според организацията услугата ще бъде готова скоро, само че точните периоди не са известни. Тя ще може да се употребява от всички 18 организации в структурата на американското разузнаване, в това число Централно разузнавателно управление на САЩ и ФБР.

Според източника на Блумбърг новият инструмент ще разреши да се откри първоизточникът на информация и по-късно да се проучва доста по-бързо от преди. Това ще разреши по-специално да се премине към автоматизирано обобщаване на данните.

Блумбърг отбелязва, че създаването на аналога на ChatGPT е част от акцията на държавното управление за въвеждане на технологии за изкуствен интелект, с цел да се конкурира с Китай. До 2030 година Китай може да се трансформира в международен водач в тази област./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР