Разумна и национално отговорна е позицията на областния управител на

...
Разумна и национално отговорна е позицията на областния управител на
Коментари Харесай

БСП - София: Разумно и национално отговорно решение на областния управител

Разумна и национално виновна е позицията на регионалния шеф на София Иван Кючуков да върне за ново разискване трите решения на Столичния общински съвет в поддръжка на Украйна. Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков.

Както е известно, той, дружно с общински съветници от Българска социалистическа партия, внесе в петък 3 тъжби до регионалния шеф на София град. Първата беше против решението на СОС знамето на Украйна да бъде издигнато паралелно до българския трикольор на фасадата на Столична община. Другите две бяха свързани с решенията да бъдат именувани площи в столичния регион " Изгрев " с " Героите на Украйна " и " Борис Немцов ".

" Удовлетворени сме от решението на Иван Кючуков, добави Иван Таков. - Неговите причините и претекстове да върне за ново разискване трите отчета съответстват с нашата позиция, която защитавахме по време на съвещанията на комисиите и на сесията преди две седмици. Тогава, за жалост, не бяхме чути от сътрудниците в СОС. Доволен съм, че регионалният шеф на София град удостовери нашата справедливост и регистрира позволените основни нарушавания на материалноправните разпореждания на законите, които водят до изцяло опорочаване на въпросните актове ".

Задоволство и признателност за обективната преценка на Иван Кючуков изрази и заместник-председателят на Столичния общински съвет от Българска социалистическа партия Милка Христова. " Бих споделила, че това е победа за обективните и рационални жители на София, които не се поддават на операции и неистини, разяснява тя. - Това решение на регионалния шеф е знаково. То демонстрира, че в нашата страна въпреки всичко законите се съблюдават. Въпреки че сме малцинство в СОС, с сътрудниците от Българска социалистическа партия ще продължим да отстояваме и съблюдаваме българското законодателство ".

Милка Христова напомни, че съветниците от групата на социалистите в СОС бяха упреквани в русофилство и политически пристрастия по време на дебатите по въпросните три отчета и за отхвърли им да ги поддържат. " Държа да отбележа, че от самото начало ние се придържахме единствено и само към законовите правила. За разлика от нашите съперници, които си служеха главно с политически причини. И то причини, които голямата част от софиянци не споделят, разяснява още тя. - Сега се оказа, че ние сме прави. Защото регионалният шеф се произнася единствено по правомерност. Надявам се, че този път сътрудниците в СОС ще се вслушат в неговите причини и ще престанат да разделят жителите на София ".

--
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР