Разцеплението в парламентарната група на Продължаваме промяната, за което Стандарт

...
Разцеплението в парламентарната група на Продължаваме промяната, за което Стандарт
Коментари Харесай

Асен Василев гласува срещу Кирил Петков. Разломът лъсна

Разцеплението в парламентарната група на " Продължаваме промяната ", за което " Стандарт " първи заяви, към този момент е обществен факт. Асен Василев гласоподава против Кирил Петков в пленарната зала на Народното събрание.

Днес разломът се видя и на електроното табло по време на вота за закупуването на новите американски изтребители F-16.
-->
От всичките 53 депутати от Политическа партия във вота са участваха 44.

Мнозинството от тях, от 33-ма поддържа пазаруването на нови изтребители, 10 се " въздържаха ", а един бе " срещу ".

Оказа се, че срещу пазаруването на Ф-16 е бил не какъв да е, а съпредседателят на " Промяната " и някогашен министър на финансите Асен Василев.

По време на дебатите някогашният министър председател и съпредседател на Политическа партия Кирил Петков увери, че групировката ще поддържа плана на решение за изтребителите. Даниел Лорер от Политическа партия пък прикани " Възраждане " да четат преди да приказват за изтребителите.

Оказа се, обаче, че същото Лорер би трябвало да каже и на Асен Василев, които зае позиция като тази на " Възраждане ".

Уверението на Петков, че групата му ще бъде единна, се разминаха с действителността, тъй като 11 от депутатите му не са подкрепили закупуването на втората ескадрила американски самолети.

Сред " въздържалите се " са народните представители Венко Сабрутев, Иван Христанов, Милен Матеев, които са едни от най-верните поддържници на Кирил Петков, само че те не го последваха.

Срещу Кирил Петков се изправиха още отделилият се от Има Такъв Народ Радостин Василев, и Ицо Хазарта (депутата Христо Петров). Двамата бяха в залата, само че не гласоподаваха.

След двучасови разгорещени диспути Народното събрание утвърди закупуването на 8 нови самолета F-16. " За " гласоподаваха 125 народни представители на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили, повече от " Продължаваме промяната ", всички от Движение за права и свободи, " Демократична България " и един от " Български напредък ".

Против бяха депутатите от Българска социалистическа партия и " Възраждане " и един от Политическа партия.

С " въздържал се " гласоподаваха 10 народни представители от Политическа партия и един от Българска социалистическа партия.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР