Разследват се злоупотреби за 13 милиона лева в община Септември.

...
Разследват се злоупотреби за 13 милиона лева в община Септември.
Коментари Харесай

Арнаудова: И подчинен на кмета на Септември ще получи обвинение


Разследват се злоупотреби за 13 милиона лв. в община Септември. Освен кмета, като обвинен ще бъде привлечено и длъжностно лице за документна машинация. А на 14 компании ще бъде направена проверка, в чийто офис са открити документи по съмнение за данъчни закононарушение.

Това сподели представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова пред Българска национална телевизия.

Кметът на Септември беше арестуван след акция на Специализираната прокуратура и Министерство на вътрешните работи в общината. Марин Рачев ще бъде упрекнат за умишлена занемареност и подписване на неизгодна договорка.

„ Беше открит и офис, в който са открити фирмените и счетоводни документи за 14 компании, които се ръководят от следени от кмета лица, считаме, че посредством тях е източвана общината, през днешния ден прокурорите ще възложат данъчни проверки на тези компании. Доказателства сочат, че има и данъчни закононарушения “, сподели Арнаудова.

„ На Рачев ще бъдат повдигнати две обвинявания. Няма подозрения у прокурорите, че се каса за умишлени дейности от страна на кмета за това, че е възлагал разчистване на улици на компании, които са благосъстоятелност или се ръководят от негови родственици “, изясни Арнаудова. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР