Разследват причините довело до смъртта на 11-годишното момче, поразено от

...
Разследват причините довело до смъртта на 11-годишното момче, поразено от
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва случая с поразеното от мълния дете в Русе

Разследват аргументите довело до гибелта на 11-годишното момче, изумено от гръмотевица на стадиона в Русе. Образувано е досъдебно произвеждане, което ще търси дали случаят не е в резултат  на „ неведение или немарливо осъществяване на занимание или на друга правно-регламентирана активност, представляващи източник на нараснала заплаха “.

Ще се обясняват също условия, свързани с условията за сигурност на футболното игрище, съществуването и годността на системите за мълниезащита, положението и заземяването на електрическите тела, както и дължимото държание в това отношение на съответните лица.

Инцидентът се случи през вчерашния ден вечерта на изкуствено игрище на спортния комплекс „ Дунав “. При случая пострада и още едно дете, което към този момент е в устойчиво положение в болничното заведение.

Според концесионера въз основата доктор Симеон Симеонов на стадиона има гръмоотводи, които действат, минали са през съответните замервания.

След случая беше назначена и взаимна инспекция сред Регионалната дирекция за народен строителен надзор и Община Русе, с цел да се откри положението на мълниезащитната система въз основата.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР