Разследващият журналист Христо Грозев се страхува да се завърне в

...
Разследващият журналист Христо Грозев се страхува да се завърне в
Коментари Харесай

Христо Грозев се страхува да се върне в България

Разследващият публицист Христо Грозев се опасява да се завърне в България . Това призна самият той пред Българска национална телевизия.

Грозев изясни, че подобен е и съветът на правоохранителните органи, както в Съединени американски щати, по този начин и в Европейски Съюз, че рискът в страната ни е от най-висока категория.

" Част от групата, която е работила по следенето ми, в това число и по време на визитите ми в България, , които виждаме, че са се сложили в услуга на съветските специфични служби. Така че, за жалост, България за в този момент е лимитирана територия за мен, което ми е доста тъжно ", разяснява той.

Припомняме, през последните дни в интерес на Русия, в който беше забъркано и името на българския публицист. Неговият преносим компютър беше откраднат от сътрудници на съветските служби.
 Руското рали по
Руското рали по " Пътя на коприната " с явочна квартира на Българското черноморие

Христо Грозев по следите на " Хаванския синдром "

В края на март беше арестуван някогашен офицер от австрийското контраразузнаване, който е предавал на съветското разузнаване австрийски секретни данни, в това число от мобилните телефони на високопоставени политици.

Грозев съобщи, че американските и европейските специфични служби не му предлагат да се завърне в България, тъй като ще е в риск.

Стана ясно, че тази разпасаност на шпионаж в действителност е засегнала и австрийските ползи, означи той и добави, че клетка от към този момент някогашни офицери на австрийската вътрешна работа за сигурност са работили години наред за съветското разузнаване - предавали са данни, търсили са информация за значими за съветските спецслужби опозиционери.

" Но още по-страшно за австрийците е, че в действителност са шпионирали срещу личната си страна, предали са три телефонни апарата, откраднати от австрийски министри през 2017 година Също по този начин са откраднали един от най-засекретените компютри, употребяващ специфична система за кодиране " Сина ". Това провокира търсене на виновност в себе си ", изясни Грозев.
 Der Spiegel: Българите, задържани за шпионаж за Русия, влизали нелегално в дома на Христо Грозев
Der Spiegel: Българите, задържани за шпионаж за Русия, влизали нелегално в дома на Христо Грозев

Търсили са преносимия компютър с следствието за отравянето на Навални
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР