Разследващите са открили касета с 427 000 лева, наета от

...
Разследващите са открили касета с 427 000 лева, наета от
Коментари Харесай

СКАНДАЛНО! Откриха 427 000 лева в касета на близък на задържания бос Харалампиев!

Разследващите са разкрили касета с 427 000 лв., наета от основния секретар на Държавната организация за българите в чужбина Красимир Томов - обвинен по досъдебното произвеждане за присъединяване в проведена незаконна група, длъжностни закононарушения и корупция, заяви Блиц.

Томов е непосредствен на задържания за същото закононарушение началник на институцията Петър Харалампиев.

В касетата на Томов бяха открити и конфискувани доста количество недекларирани (по член 35, ал.1, т. 2 от Закона за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество) пари в разнообразни купюри и валути - евро, долари, английски паундове и левове. Левовата равноценност на откритата сума надвишава четиристотин двадесет и седем хиляди лева

Съгласно закона той е заявил само 25 350 лева спестени средства, както и 36 000 лева от заплати. Иззетите парични средства са били държани в касета на банков офис в столицата, като достъп до нея е имал само обвиненият основен секретар на ДАБЧ. Както претърсването и изземването на парите от банковата касета, по този начин и последващия им оглед като материално доказателство (осъществен на 19 ноември 2018 г.) са осъществени след производството по мярката за неотклонение на Красимир Томов в СпНС поради заявена служебна ангажираност на неговите бранители.

Адвокатите, които участват на такива процесуално-следствени дейности, обявиха свободни дати за присъединяване в тях едвам след делото по мярката. На самото дело, в отбрана на клиента си, те акцентираха като мотив неналичието на открити парични средства, доказващи незаконна активност на Томов и другите упрекнати по досъдебното произвеждане.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР