Разследваща генетична генеалогия води полицията до заподозрян в серия от отвличания и сексуални нападения в Калифорния

...
Мъж, заподозрян в поредица от предполагаеми сексуални посегателства в Сакраменто,
Коментари Харесай

Мъж, заподозрян в поредица от предполагаеми сексуални посегателства в Сакраменто, Калифорния, преди повече от десетилетие, беше идентифициран и арестуван чрез използване на изследователска генетична генеалогия, съобщиха служители във вторник.

Неотдавнашно разследване на студен случай от шерифската служба на окръг Сакраменто разкри пълен ДНК профил. Разследващата генетична генеалогия ги отвежда до мъжа, когото полицията казва, че е отговорен за атака през 2013 г. и две други през 2010 г.

35-годишният Кабе Къмингс беше арестуван в Ню Йорк миналата седмица в координирани усилия между полицията, шерифа и окръжната прокуратура, както и ФБР, каза началникът на полицията в Сакраменто Катрин Лестър на пресконференция във вторник.

Резервация изображение на Kabeh Cummings. CNN търси правно представителство на Къмингс за коментар. class= Изображение на резервация на Kabeh Cummings. CNN търси правно представителство на Къмингс за коментар. KCRA

„Благодарение на неуморните усилия на всички агенции, участващи тук днес, той беше изправен пред правосъдието, но всъщност това, което е, е доказателство за ДНК доказателства“, каза окръжният прокурор на Сакраменто Тиен Хо.

„Този ​​случай е чудесен пример защо всички правоприлагащи агенции тук днес трябва да са готови да работят заедно за постигане на обща цел за защита на нашите общности и подпомагане на жертвите за всички нас“, каза помощник-специалният агент на ФБР Марк Ремли.

CNN търси правно представителство на Къмингс за коментар.

Официалните документи за обвинение все още не са предоставени от офиса на прокуратурата, но полицията казва, че Къмингс е изправен пред обвинения в отвличане, изнасилване и содомия, наред с други. Очаква се той да бъде изправен пред съда по тези обвинения в сряда следобед.

„С тези конкретни обвинения той е изправен пред максимален период на лишаване от свобода от над 180 години до живот“, каза Хо.

Техник подготвя тестов разтвор за обработка на ДНК проби в лаборатория на Genesis Healthcare Co. в Токио, Япония, в сряда, 4 юли 2018 г. ДНК тестовете у дома в Япония започват да набират популярност, тъй като все повече хора възраст и да търсят отговори за рисковете от заболявания. Фотограф: Kiyoshi Ota/Bloomberg чрез Getty Images Техник подготвя тестово решение за обработка на ДНК проби в лаборатория на Genesis Healthcare Co. в Токио, Япония, в сряда, 4 юли 2018 г. ДНК тестовете у дома в Япония започват да набират популярност, тъй като все повече хора остаряват и търсят отговори за своите рискове за заболявания. Фотограф: Кийоши Ота/Блумбърг чрез Getty Images Кийоши Ота/Блумбърг/Гети изображения

Генетичната генеалогия е нововъзникваща област, която съчетава ДНК доказателства и традиционна генеалогия, за да открие биологични връзки между хората.

Разследващите обикновено сравняват ДНК от местопрестъпление с тази на заподозрян или я въвеждат в национална база данни, за да се опитат да намерят съвпадение – но ако няма съвпадение, самоличността на извършителя може да остане неизвестна.

С генетичната генеалогия правоприлагащите органи могат да изпратят ДНК на компании, които са в състояние да намерят членове на разширеното семейство на извършителя и да изградят родословно дърво, което позволява на следователите да започнат да се фокусират върху заподозрените.

През последните години този метод помогна за разрешаването на някои от най-известните студени случаи в нацията, включително този на прословутия убиец от Голдън Стейт.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР