Разследването за сенчестия бизнес на ДС милионера Красимир Дачев, което

...
Разследването за сенчестия бизнес на ДС милионера Красимир Дачев, което
Коментари Харесай

Осветлен: НАП рови бизнеса на ДС милионера Красимир Дачев – ето ги „сделките”

Разследването за сенчестия бизнес на Държавна сигурност милионера Красимир Дачев, което оповестихме в няколко десетки изявления, даде плодове!  

Националната организация за приходите е почнала цялостен одит на основни „ покупко-продажби ” на назначения от Исмет Шабан – Стария Фатик за предприемач притежател на,,Народен медал на труда-златен “ от времето на дълбокия комунизъм.

Черешката на тортата в бизнеса с престъпен щрих на Дачев е кражбата на над 100 милиона $ със „ Свилоза ”.

Пред шефа на Национална агенция за приходите Борис Михайлов са показани съответни данни и обстоятелства за интервала 2017-2020 година, от които се пораждат основателни подозрения за корупционни покупко-продажби и схеми, проведени от Красимир Дачев.

В състава на евентуалните закононарушения влизат тежки данъчни и финансови нарушавания, които постановат осъществяване на цялостно и всестранно проучване на обстоятелствата в границите на сложна данъчна проверка.

Ето и данните:

Официалните активи и източници на приходи на Красимир Дачев:

Красимир Дачев има и управлява публично следните активи:

Собственик на сдружение „ А.Р.У.С Холдинг “ АД EИК  104700759, което сдружение от своя страна е притежател на „ Свилоза “ АД Свищов ЕИК 814191178. Собственик на сдружение „ ГРУПА ТЕХНОЛОГИЯ НА МЕТАЛИТЕ – АНГЕЛ БАЛЕВСКИ ХОЛДИНГ “ АД, ЕИК 121501396.

Чрез това сдружение, персонално и посредством свързани лица, Красимир Дачев е притежател и управлява следните сдружения:

 „ ОСЪМ “ АД, ЕИК/ПИК 110001541

„ ЦЕНТРОМЕТ “ АД, ЕИК/ПИК 106021454

„ АЛУКОМ “ АД, ЕИК/ПИК 114056800

„ МЕТАЛ ТЕХНОЛОДЖИ ГРУП “ АД, ЕИК/ПИК 175361492

Вписан е като член на Съвета на шефовете на „ А.Р.У.С Холдинг “ АД, на „ Свилоза “ АД и на „ ГРУПА ТЕХНОЛОГИЯ НА МЕТАЛИТЕ – АНГЕЛ БАЛЕВСКИ ХОЛДИНГ “ АД.

Това са формалните длъжности, които той заема и е заемал през последните 15 години (плюс длъжността Председател на Народно събрание на „ Вапцаров Холдинг “ АД ЕИК 824105277 до месец март 2009 г.), които са и формален източник на приходи за лицето.

Освен това Красимир Дачев е и пенсионер – на 22 февруари 2023-а ще чукне 73 години.

Няма данни за други източници на публични приходи на Красимир Дачев, включително липсва информация за приемане на дивиденти от посочените нагоре компании.

В същото време въпросният предприемач се показва за един от най-богатите българи, собственик на милиони в парични средства и активи, собственик на голям авто парк с най-скъпи и първокласни лимузини, собственик на парцели и яхти в Гърция, на голяма сбирка картини и други под.

В изявленията Красимир Дачев самичък неведнъж е заявявал, че приходите му идвали от „ спекулативни покупко-продажби “.

Очаквайте продължение!

Източник: narod.bg

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР