Разследването на убийството на журналистката Дафне Галиция, която загина при

...
Разследването на убийството на журналистката Дафне Галиция, която загина при
Коментари Харесай

Разследването на убийството на Дафне Галиция стигна до политическите върхове в Малта

Разследването на убийството на журналистката Дафне Галиция, която почина при бомбен гърмеж през 2017 година, стигна до политическите върхове в Малта, оповестява БНР. В четвъртък вечерта министрите от кабинета на премиера Джоузеф Мускат са били извикани на незабавно съвещание поради нови детайлности към следствието.

" Ситуацията е доста сериозна ", декларирал е вицепремиерът Крис Ферне. Засега повече детайлности не се оповестяват.

Миналата седмица началникът на канцеларията на премиера Кийт Шембри подаде оставка. Предполага се, че отдръпването му от поста е обвързвано с следствието на убийството на Галиция. Шембри бе задържан и освободен след разпит. Впоследствие оставки подадоха и двама министри – на стопанската система и на туризма.

Името на Шембри се свързва с това на авторитетния предприемач Йорген Фенек, който бе задържан в границите на следствието.

Според локални медии таксиметров водач е разказал на полицията, че е работил като медиатор сред Фенек и хипотетичните убийци на Галиция. Той твърди, че е получил 150 000 евро от Фенек, с цел да заплати на тримата мъже, упрекнати в осъществяването на атентата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР