Разследването на смъртоносния инцидент на газостанцията в Румъния продължава с

...
Разследването на смъртоносния инцидент на газостанцията в Румъния продължава с
Коментари Харесай

Съседка на загиналите от взривовете на газостанцията в Румъния: Те си знаеха, че ще умрат от този пропан-бутан

Разследването на смъртоносния случай на газостанцията в Румъния продължава с цялостна мощ, претърсват се офиси и домове. Официалните управляващи към този момент потвърдиха, че от три години газостанцията не е отговаряла на екоизискванията. По непотвърдена информация допустима причина за злокобните гърмежи е изхвърлена незагасена цигара. Полицейското наличие в региона остава засилено, живущите в най-близките жилищни здания не се позволяват до домовете си.

Двама души починаха, а 56 бяха ранени при опустошителната детонация в събота вечер в Креведия. Част от ранените са в Румъния, други са трансферирани в чужбина. Синът на един от ранените се е върнал в страната и споделя, че единственото, което желае сега, е татко му да оцелее.

Жена от Креведия свидетелства пред румънската медия DIGI24.ro, че всички в селището са знаели, че станцията за пропан-бутан, където станаха смъртоносните детонации, работи нелегално и че там разтоварват и през деня, и нощем. Тя съобщи, че локалните са се страхували, че в един миг може да има детонация.

Елена Мойсе, гражданин на апетит Креведия дойде на мястото на смъртоносния случай в понеделник сутринта, с цел да вземе медикаменти и движимости от къщата. Тя посочи, че е пристигнала, съпроводена от кмета, защото регионът към момента не е обезопасен. " Искам да вляза в къщата си, брачният партньор ми е доста болен, медикаментите са вътре. Кметът пристигна с мен тук, сподели, че е рискова зона, по тази причина взе телефонния ми номер, с цел да ми се обади. По време на детонацията там миришеше на газ. Не знам дали кметът е знаел, че газостанцията работи нелегално. Местните знаеха, там разтоварваха и през деня, и нощем. Знаехме, че към този момент нямат позволение, само че какво да вършим, откакто притежателят има толкоз доста пари. Ние си знаехме, че това ще стане. Съседите, които починаха, го споделяха. Госпожата даже един път ми сподели: като умрем - от този пропан-бутан ще умрем. Беше ни боязън ", сподели Елена, чийто внук е с тежки изгаряния в болница в Търговище след детонацията.

Съседът на Елена най-вероятно е умрял, откакто е видял пострадванията на жена си, тя самата е издъхнала в неделя в болница с несъвместими с живота изгаряния по цялото тяло. Раед Арафат, началник на следствието, съобщи: " Сега е доказана още една гибел заради изгаряния. Първо - брачният партньор на дамата е получил инфаркт на място и не е изгорен. Този път поради изгарянията на първата жертва, която е брачната половинка на починалия през вчерашния ден. Имаше над 95% изгоряла повърхнина. Двамата съпрузи живеели в къща покрай гарата, където е станала детонацията. Домът им е опустошен ", удостовери той. Според източници на Digi24.ro единадесет пациенти със съществени изгаряния след детонациите в Креведия към този момент са превозени до лечебни заведения в чужбина.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР