Разследване твърди: Росен Карадимов бил с два имота в Ница

...
Разследване твърди: Росен Карадимов бил с два имота в Ница
Коментари Харесай

Разследване твърди: Росен Карадимов бил с два имота в Ница за над 1 милион лева!

Разследване твърди: Росен Карадимов бил с два парцела в Ница за над 1 милион лв.!

Разследване на уеб страницата BIRD.BG твърди, че компания Росен Карадимов е придобила два парцела в най-престижната част от френското средиземноморско крайбрежие. Прави усещане, че публикацията е от 25 ноември 2022 година, само че се напомня още веднъж във Facebook профила на уеб страницата през вчерашния ден 5 април 2024 година.

Ето какво буквално твърди уеб страницата BIRD.BG:

Два парцела на Лазурния бряг е придобила компания на някогашния народен представител Росен Карадимов, който беше назначен от служебното държавно управление на Радев за член на борда на Българска банка за развиване. Това демонстрира инспекция на BIRD.BG във френските фирмени и имотни регистри.

Фирмата Rosenina сега е благосъстоятелност на децата на Карадимов – Калина и Тодор, родени през 2000 година Но през 2015 година и 2016 година, когато са направени имотните придобивки, тя е благосъстоятелност на Росен Карадимов и дамата, с която дели покрив към този миг: Нина Ненова от Враца.

Учредителният акт на Rosenina от 2015 година

Първата покупка от 2015 година е на апартамент в модерна постройка на ул. Росини, покрай площада Моцарт. За него компанията е броила 448 000 евро.

Извадка от френския Имотен указател за първата покупка на Rosenina

Втората покупка от началото на 2016 година е на различен апартамент в кокетна постройка на авеню Жорж Клемансо. Той е коствал по-скромната сума от 139 590 евро.

Извадка от френския Имотен указател за втората покупка на Rosenina

Така общата стойност на имотните придобивки на фамилията е за 1,14 млн. лв..

Улицата в Ница, на която е единият от парцелите на Росен Карадимов

Карадимов е прекарал цялата си кариера на държавни и партийни постове като народен представител и консултант на Сергей Станишев по времето на ръководството на Тройната коалиция. Името му се свързва със кавги за спор на ползи и аферата “Хохегер ”.

В предходни следствия установихме парцели във Франция и на други политически лица: някогашният министър на енергетиката Милко Ковачев има част от палат, а общинския консултант от Перник Божидар Живков има първокласна вила на Лазурния бряг.

Източник: BIRD.BG

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР